0
Košarka

PORODIČNA TRAGEDIJA: Bivši košarkaš Zvezde igrao utakmicu uprkos smrti brata

Objavljeno: 15.12.15 u 00:35

Svakako mu treba odati počast na pokazanoj profesionalnosti, iako nje možda nije bilo u tolikoj meri kada je igrao u Crvenoj zvezdi.

Blejk Šilb, Amerikanac sa češkim pasošem zbog čega je i nastupao za ovu reprezentaciju na Eurobasketu ove godine, doživeo je porodičnu tragediju. Preminuo mu je mlađi brat koji je bolovao od raka, iako je imao svega 25 godina.

Kada su mu javili, on nije želeo to nikome da saopšti, već je to zadržao za sebe i profesionalno je odigrao utakmicu svog Galatasaraja protiv Banvita. Postigao je devet poena i ostvario šest skokova, a Galatasaraj je na kraju izgubio rezultatom 82:75.

Šilb je tek posle utakmice rekao saigračima i ostalim članovima kluba kakva ga je tragedija zadesila, da bi u ponedeljak otputovao u SAD na sahranu svog brata.

Galatasaraj se nedugo zatim oglasio saopštenjem u kom je obavestio javnost o situaciji i tom prilikom mu izrazio saučešće zbog nastale situacije.

Galatasaraj posle devet kola turskog prvenstva deli prvo mesto na tabeli sa Fenerbahčeom sa skorom od sedam pobeda i tri poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter