0
Košarka

FOTO: nba.com

UZEO NOVCE: Lebron potpisao astronomski ugovor s kompanijom ‘Najk’

Objavljeno: 08.12.15 u 09:09

Zvezda Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms potpisao je doživotni ugovor sa Najkijem, što je navodno prvi takav ugovor u istoriji američki kompanije.

Da je do dogovora dve strane došlo, potvrdili su čelnici ove mega-poznate multinacionalne kompanije.

– Možemo da potvrdimo da smo postigli dogovor o doživotnoj saradnji sa Lebronom koja će doneti veliku vrednost našem poslovanju, brendu i deoničarima. Već smo stvorili sjajan posao tokom proteklih 12 godina, a vidimo potencijal za rast tokom njegove karijere, ali i posle nje – stoji u saopštenju kompanije „Najk“.

Za sada nema informacija koliko je ugovor vredan, ali se veruje da je to prvi doživotni ugovor u 44-godišnjoj istoriji „Najka“ i da će Lebronu doneti ogromnu količinu novca.

-Veoma sam skroman. Neverovatan period je iza mene i moje porodice i veoma sam zahvalan „Najku“ i njegovom osnivaču Filu Najtu koji su verovali u mršavog 18-godišnjaka iz Akrona, u Ohaju. Presrećan sam što sam deo takve sjajne kompanije – naglasio je Lebron.

ESPN prenosi da je dogovor koji je Lebron postigao sa „Najkom“ daleko nadmašio onaj koji je košarkaš Oklahoma Siti Tandera Kevin Durent potpisao na deset godina prošlog leta, vredan 300 miliona dolara.

– Lebron i ja smo bili opsednuti „Najkom“ još kad smo bili klinci. Ostvarenje sna je to što smo sa njima izgradili inovativni globalni biznis i uzbuđeni smo što ćemo ga odvesti na potpuno novi nivo. Lebron je uzbuđen što je sada doživotno Najkov – naveo je Maverik Karter, Lebronov poslovni partner.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter