0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BOŽIĆ: Olimpija je možda i favorit u našem duelu

Objavljeno: 04.12.15 u 15:11

KK Partizan NIS u okviru 13. kola ABA j.t.d lige dočekuje ljubljansku Union Olimpiju, trenutno osmoplasiranu ekipu u regionalnom takmičenju i redovnog učesnika u evropskim kupovima. Igrači “Parnog valjka”, rešeni su da pred svojim navijačima pokažu rezultate vrednog rada na treninzima i da uz veliku borbu dođu do pobede kojom bi na pravi način materijaliovali uloženu energiju.

– Olimpija dolazi iz Nemačke gde je ostvarila važnu pobedu i praktično obezbedila prolazak u drugu fazu Evrokupa. Dolaze sa velikim samopouzdanjem. Sa druge strane, mi posle utakmice u Zagrebu gde smo imali dosta dobrih momenata u igri ih dočekujemo na svom terenu. Voleo bih i nadam se da ćemo u prelepoj atmosferi napraviti jedan korak, odnosno možda i iznenađenje s obzirom da je ekipa Olimpije možda i favorit s obzirom na rezultate i poziciju na tabeli, kazao je je trener Petar Božić.

Plejmejker, Džamar Vilson je pohvalio igru Olimpije naglasivši iskustvo Zeka Rajta.

– Moramo odigrati snažno od starta i izboriti se sa njihovim pritiskom, rekao je Vilson.

Upitan da prokomentariše svoje dosadašnje igre u crno-belom dresu, iskusni plejmejker nije tražio izgovore za svoje partije priznaviši kako je odigrao možda i najgore u dosadašnjoj karijeri.

– Verujem da je to nešto sa čime se svaki igrač suoči u nekoj fazi karijere ali je poenta koliko brzo može da izađe iz te faze. Zahvalan sam treneru na poverenju i svestan sam koliko mogu, tako da sam ubeđen da ću igrati mnogo bolje, zaključio je Vilson.

Utakmica je na programu u subotu, 5. decembra i počinje u 19.00 časova.

Ni ovoga puta ekipi neće moći da pomognu povređeni igrači, Edo Murić i Mihajlo Andrić za kojeg je trener Božić naglasio da će zvanična informacija o dužini pauze biti poznata nakon što lekarski konzilijum da još jedno mišljenje. Takođe, pod znakom pitanja je i nastup Aleksandra Cvetkovića u sutrašnjem meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter