13
Evroliga

KOD BERTOMEUA SVE MOŽE, ALI I NE MORA: Prvi čovek Evrolige otkrio koliko mesta će dobiti ABA JTD

Objavljeno: 21.11.15 u 10:44

Od naredne sezone Evroliga će imati novi format odnosno sa 24 biće svedena na 16 klubova, a igraće se po dvostrukom bod sistemu.

Prema prvom nacrtu 11 klubova sa A licencom imaju garantovani 10-godišnji ugovor, dok će preostalih pet mesta biti popunjeno prema dogovoru koji evroliga postigne sa ligama. Jedno mesto će popuniti osvajač Evrokupa, drugo najbolji u kvalifikacijama u kojima će učestvovati osam klubova, dok će preostala tri mesta pripasti šampionima još tri lige.

Za sada nije poznato koje lige će dobiti prohodnost ka elitnom takmičenju, a kandidati su Francuska, Nemačka, Turska, VTB i ABA liga.

Prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu nagovestio je da bi ABA liga definitivno trebalo da dobije makar jedno mesto.

– Još uvek moramo da finalizujemo neke detalje, s obzirom na o da će tri kluba iz domaćih liga imati direktno mesto u Evroligi, dok će njih osam ostalih ići u kvalifikacije. Ove pozicije nisu još jasno definisane jer će se 2. decembra održati sastanak sa svim klubovima, gde će se odlučiti i končano ko će dobiti ta tri mesta. Međutim, ABA liga je jedan od najočiglednijih kandidata za mesto u Evroligi, zbog istorijskog uticaja na košarku, rekao je u izjavi za Blic Đordi Bertomeu.

Međutim, mesto u kvalifikacijama za finalistu plej-ofa nije toliko izvesno.

– To je još uvek pod znakom pitanja, dok ne završimo sastnak sa predstavnicima domaćih liga. Nama je jako bitno da i oni učestvuju u ovom takmičenju i zajedno ćemo doći do dogovora kako da odredimo klubove koji će popuniti ostala mesta

Bertomeu je dodao i da ne može da da konkretan odgovor šta bi se desilo da ne postoji ABA liga odnosno kome bi pripalo mesto na koje na ovdašnjim prostorima već računaju.

0
0

13 Komentara

    • A kad se probudis,menjas brzine na usisivacu…ko ste bre vi,da dobijete licencu?Nema vas dve godine u EL a sigurno necete biti jos dve decenije.

      0
      0
      Odgovori
    • Pitanje je veoma nepristojno, jer ne možeš posmatrati samo poslednju godinu. Samo su na kraju prethodne sezone igrači odlazili bez obeštećenja, ali uz opraštanje dugovanja. A samo godinu ranije su prodati Bogdanović i Lavernj. Ako si zaboravio, nije problem podseti se. Kada vama Bertan dođe za DŽ, onda je to normalno. A kada ode po „nabavnoj ceni“ onda je problem. Ako ti ne znaš visinu transfera svojih igrača i „prikazane“ zarade tvog kluba, onda to opet govori o tvojoj neobaveštenosti…

      0
      0
      Odgovori
    • Hahahahahahahahahaha mudalica treba evroligi, posrnuli ‘gigant’ koji grca u dugovima treba samo srpskoj ligi grupa beograd

      0
      0
      Odgovori
    • Ne, nego je Evroliga potrebna Partizanu! A to je velika razlika… Ovakav Partizan skoro da nije potreban ni ABA ligi. Spustio se na nivo jednog Tajfuna (za koga niko do pre par meseci na ovim prostorima nije ni čuo), Sutjeske, MZT-a… Partizan od pre nekoliko sezona bi svakako bio konkurentan i poželjan u Evroligi, realno. A sada da se svi u Partizanu i oko njega objektivno zapitaju zašto je to tako. Gde su pare od silnih transfera velikih zvezda, godinama unazad? Za to ne može biti kriva aktuelna vlast, koja ni meni nije omiljena. Prst na čelo…

      0
      0
      Odgovori
      • Nije se Partizan spustio na nivo Tajfuna nego su ga spustili iskompleksirani zvezdasi koji su se docepali vlasti i ucinili sve sto je potrebno da se klub toliko unizi da bi konacno zvezda osvojila nesto, sto je i bilo Vuckovo nepisano predizborno obecanje na osnovu kog je i dobio vlast. Drzava se raspada, zvezda prvak… Prst na celo!

        0
        0
        Odgovori
        • Država se raspada 20 godina! To što si ti GLUP i to primećuješ tek sada, to je ipak samo tvoj problem!!! Ne vredi tebi prst na čelo, jer mozga nemaš!

          0
          0
        • Pobrkao si loncice sinko.Dok se drzava raspadala i dok se lovilo u mutnom,nije se znalo ko pije a ko placa,tada je partizan osvajao titule.Sad,kad postoji pravna drzava,nema vas nigde i kvalitet je isplivao na povrsinu.Prst na celo a ne teorije zavere i Vucko.Isprao vam mozak onaj baron,prodavac magle,Vujosevic,tako da ne znate gde bijete.

          0
          0
        • pravna drzava nije postojala ni tad kao ni sad…….nema to veze s partizanom ili zvezdom……od 1989 – do sad traje taj raspad i ne vidi mu se kraj

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter