0
Košarka

FOTO: Crop

PLJUŠTE ČESTITKE I POHVALE: Jokića porede sa Dirkom Novickim! (VIDEO)

Objavljeno: 20.11.15 u 14:47

Nikola Jokić predstavlja pravo otkrovenje sezone u NBA ligi, što potvrđuju i reči trenera Denver, ali i bivšeg košarkaša San Antonio Sparsa.

Pohvale na račun nekadašnjeg krilnog centra Mega Leksa idu toliko daleko da ga porede i sa najvećim košarkašima u istoriji najjače lige na svetu.

– Podseća me na Dirka Novickog, ima veliki talenat – rekao je Šon Eliot, nekadašnji košarkaš San Antonio Sparsa i analitičar utakmice između Denvera i svog bivšeg tima na kom je Jokić postigao čak 23 poena i uhvatio 12 skokova.

(Izvor: youtube / Piotr Zarychta)

Njegov saigrač Geri Haris takođe je oduševljen srpskim košarkašem.

– Sjajan je, ima dobru visinu, odlično hvata lopte, a kod više od pola situacija i ne mora da skoči da bi je uhvatio. Osećaj za igru mu je odličan, radi veoma naporno i rezultati toga se već vide – istakao je Haris.

Pohvale su stigle i od trenera Denver Nagetsa, samog Majkla Melouna.

– Njegov osećaj za igru i veštine koje poseduje su sjajne. Ima fantastične ruke, hvata odbijene lopte, ume i da ih ukrade. Zaista smo uzbuđeni zbog napretka i potencijala koji poseduju Jokić i Midiaj. Imamo dva odlična mlada igrača – rekao je Meloun.

A za to vreme, Jokić stoji čvrsto na zemlji, zadovoljan svojim partijama, ali ne i učestalim porazima svoje ekipe:

– Uživao sam na meču protiv San Antonija, ali moramo da budemo mnogo bolji u odbrani – rekao je Nikola Jokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter