0
Košarka

NBA: Marjanović ni na radaru, Prvi tripl-dabl Brendona Najta, Oklahomi malo Vestbrukovih 40 (VIDEO)

Objavljeno: 17.11.15 u 08:27

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom prošle noći na programu je bilo šest utakmica na parketima najjače svetske košarkaške lige.

Najpre su na teren izašli igrači Filadelfije 76ers koji su pokušali da urade nešto više u Vels Fargo Centru protiv Dalas Maveriksa, ali su ipak uspeli jedino da stignu do 11. poraza iz isto toliko utakmica izgubivši sa 92:86.

Čenler Parsons polako ali sigurno vraća se u pravi napadački ritam posle povrede, noćas je igrao 21 minut i za to vreme ubacio je čak 20 poena uz 8-11 iz igre i 5 skokova. Nesrećni Parsons u jednom trenutku dobio je lakat u lice, procurela mu je „krvca“ iz nosa, pa je ponovo morao na teren, ali se vratio nakon toga. Dirk Novicki je dodao 21 poen uz 5 skokova i 6-16 iz igre.

Na drugoj strani ponovo je jedini vredan pomena bio ruki centar Džalil Okafor koji u svojoj 19-godini deluje kao alfa i omega nejake franšize. Treći pik s poslednjeg drafta ubacio je 19 poena uz 11 skokova i 8-15 iz igre, ali je to bilo malo za domaće 76erse da iznenade favorizovane Teksašane.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Čikago Bulsa pobedila je Indijanu Pejsers u svom Junajted Centru sa 96:95 uz kvalitetnu partiju i povredu Derika Rouza. Nesrećni plejmejker Bulsa meč je završio posle 33 minuta akcije sa 23 poena uz 9-18 u šutu iz igre i 6 asistencija. Ipak, prilikom jednog ulaza izvrnuo je članak, napustio je parket i više se nije vraćao.

Džimi Batler potom je odigrao ključnu ulogu u trijumfu Bulsa u meču u kojem Pejsersi niti jednom nisu bili u prednosti, a uspeli su u finišu da nadoknade minus od 15 razlike. Naime, bek Bulsa je najpre pogodio za „komotnijih“ + 3 na 1:24 pre kraja, a potom je u poslednjem napadu izblokirao Pola Džordža koji je šutirao za pobedu.

Istina, blokada je bila na rubu faula koji nije dosuđen. Batler je meč završio sa 17 poena uz 6-12 iz igre. Kod Pejsersa Pol Džordž i Monta Elis bili su najbolji. Obojica su iz igre šutirali više nego pristojno, 9-20, Pi Dži je u sedmom meču zaredom stigao do cifre od 25+ poena ubacivši ih 26 uz 7 skokova i 5 asistencija, a Elis je dodao 20, ali je to bilo premalo za Indijanu.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Ekipa Boston Seltiksa prošetala se kroz Tojota Centra u kojem je samlela Hjuston Roketse sa 111:95. Izabranici Breda Stivensa uspeli su minus od 15 poena da pretvore u ubedljivu pobedu u meču u kojem su u jednom trenutku imali i fantastičnih +29. 

Ajzea Tomas predvodio je Seltikse sa 23 poena i 6 asistencija uz 9-12 iz igre, te 4-7 za tri poena, dok je Markus Smart posle fenomenalne predstave u meču sa Tanderima podbacio sa samo 4 poena uz očajnih 1-11 iz igre.

Na drugoj strani Džejms Harden je meč završio sa svega 16 poena i uz samo 10 šuteva iz igre od kojih je pogodio 4. Dvajt Hauard je takođe bio „faktor nula“ pošto je ubacio samo 5 poena uz 2-4 iz igre, dok je raspoložen bio tek Trevor Ariza sa 19 poena i 9 skokova.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Memfis Grizlisi savladali su Oklahomu Siti Tander u svom Fedeks Forumu sa 122:114 uprkos novoj nestvarnoj roli Rasela Vestbruka. Ol-star plejmejker Oklahome vezao je dva tripl-dabla, noćas je imao „samo“ dve statističke kolone sa dvocifrenim učinkom, ali ih je ispunio do gornjih granica. U odsustvu Kevina Duranta koji se, prema njegovim rečima, na teren vraća najranije u decembru, Ras Ves je preuzeo kormilo sudbine Tandera u svoje ruke.

Sjajni atleta noćas je sasuo čak 40 poena kroz obruč Memfisa, podelio je i nestvarnih 14 asistencija, iz igre je šutirao sa neverovatnom efikasnošću pogodivši 13-19, te 5-8 za tri poena, šutirajući i pogađajući nekoliko trojki i sa 9, 10 metara, ali ni to nije pomoglo timu Bilija Donovana.  Istina Vestbruk je imao i čak 8 prodatih lopti.

Na drugoj strani Mario Čalmers je zablistao u svom trećem meču sa Memfisom od trejda iz Majamija, ubacio je čak 29 poena, Majk Konli je dodao 22 poena, 9 asistencija uz 8-13 iz igre, dok je Džef Grin proknjižio 20 poena za šestu pobedu Grizlisa iz 12 mečeva i peti poraz Tandera iz 11 susreta.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

San Antonio Sparsi ugostili su Portland Trejblejzerse u svom AT&T Centru i ispratili su ih kući pobedom od 93:80. Zablistao je Manu Đinobili koji je meč završio sa 17 poena, a od toga čak 14 u poslednjoj deonici. Kavai Lenard je bio najefikasniji sa 19 poena i 9 skokova. Lamarkus Oldridž bivšem klubu dao je samo 6 poena. Marjanović nije ni „osetio ukus“ parketa.

Na drugoj strani ponovo je Demjan Lilard bio predvodnik Portlanda sa 27 poena, 7 skokova i 6 asistencija i 10-21 iz igre. I ponovo ga je pratio Si Džej Mekalum sa 15 poena, ali je to bilo premalo za Blejzerse. Alfaruk Aminu je takođe bio vredan pomena sa 17 poena, ali ni to nije vredelo četi Terija Stotsa.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

I, na kraju, ekipa Finiks Sansa savladala je Los Anđeles Lejkerse sa 120:101 u svojoj Toking Stik Resolt Areni. Trener Bajron Skot noćas nije na teren slao Kobija Brajanta koji je odigrao čak 36 minuta u trijumfu nad Pistonsima prethodne večeri i koji je posle te utakmice priznao da „jedva stoji na nogama“ i da će se „jedva odvući do kuće“.

Odsustvo 37-godišnjeg superstara iskoristio je Brendon Najt koji je upisao svoj prvi tripl-dabl u karijeri ubacivši 30 poena uz čak 15 asistencija i 10 uhvaćenih lopti. On je iz igre šutirao 11-23. Sjajnu rolu imao je i Erik Bledso koji je ubacio 21 poen, dok je Ti Džej Voren stigao do rekorda karijere od 19 poena. Mirza Teletović je doprineo pobedi Sansa sa 11 poena.

Na drugoj strani dirigentsku palicu je u svoje ruke uzeo Džordan Klarkson. Otkrovenje Lejkersa prošle sezone i 46. pik s prošlogodišnjeg drafta ubacio je 20 poena uz 6-12 iz igre, ali i 2-3 za tri poena, bio je ubedljivo najbolji igrač svog tima. Danđelo Rasel, 2. pik Lejkersa sa ovogodišnjeg drafta zatajio je sa 13 poena i tek 5-13 iz igre. Lu Vilijams je sa klupe donoe 16, premalo za trijumf u Arizoni.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Filadelfija – Dalas 86:92
Čikago – Indijana 96:95
Hjuston – Boston 95:111
Memfis – Oklahoma 122:114
San Antonio – Portland 93:80
Finiks – LA Lejkers 120:101

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter