0
Košarka

NBA: Bjelica solidan, Jokić neprimetan, Vestbruk i Rondo po tripl-dabl, Kazinsu rekord karijere (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.15 u 08:53

Čak 11 mečeva bilo je na programu u noći između petka i subote na parketima najjače svetske košarkaške lige.

Prvi su na parket izašli igrači Minesote Timbervulvs koji su doživeli poraz u Benkers Fildhaus Areni u Indijanopolisu od domaćih Pejsersa sa 107:103. Četa Sema Mičela nalazila se na pragu prave blamaže pošto su gubili i sa 27 poena razlike, ali su na kraju došli na prag pobede. Ipak, za kompletan podvig nisu imali snage.

Nemanja Bjelica odigrao je zapaženih 25 minuta. Iz igre je konačno uzeo malo veći broj šuteva uputivši ih 8 i pogodivši polovinu za saldo od 10 poena. Uz to, imao je i dva skoka. Ipak, „Vukove“ je predvodio ultraeksplozivan dvojac Endru ViginsZek Lavin. Obojica igrača upisala su po 26 poena. Za Pejserse, Pol Džordž je 29 poena, Monta Elis 24. 

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Orlando Medžika savladala je Jutu Džez u svom Emvej Centru sa 102:93. Evan Fornije u poslednje vreme beleži odlične partije za Orlando, a sa takvom igrom nastavio je i sinoć pošto je bio najefikasniji igrač svog tima sa 21 poenom, uz 5 skokova. Nikola Vučević imao je 16 poena i 9 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani, Gordan Hejvord je ubacio 16 poena.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Ekipa Boston Seltiksa dobila je Atlantu Hoks u svom TD Gardenu sa 106:93. „Zelene“ je do trijumfa predvodio najbolji strelac ekipe, Ajzea Tomas koji je noćas proknjižio dabl-dabl s 23 poena i 10 asistencija. Amir Džonson je dodao 19, a odličnu rolu s klupe pružio je Keli Olinik s 15 poena.

Na drugoj strani stvari nisu baš najbolje štimale za ekipu Majka Badenholzera, ekipa Hoksa je šutirala sa lošim procentom tokom meča, pa je Pol Milsap sa 14 poena bio najefikasniji. Poen manje upisao je Al Horford

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Klivlend Kavalirsi i drugi put su savladali Njujork Nikse, ovog puta u Medison Skver Gardenu sa 90:84. Bio je ovo dvoboj velikih rivala, Karmela Entonija i Lebrona Džejmsa. Popularni „Kralj“ bio je i najefikasniji igrač svog kluba sa 31 poenom, 6 asistencija i šutom iz igre 12-21. Pratio ga je ove sezone odlični Mo Vilijams koji je ubacio 20 poena. Kevin Lav je bio indisponiran na ovom susretu sa svega 7 poena i užasnim procentom šuta iz igre, tek 2-11.

Na drugoj strani alfa i omega bio je Karmelo Entoni koji je meč završio kao ubedljivo najefikasniji igrač tima sa 26 poena uz šut iz igre 9-20. Aron Afalo je dodao 14 poena, ali je u finišu meča, kada su Niksi imali priliku za izjednačenje, promašio fejd-avej. Kristaps Porzingis ubacio je 11.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Nju Orleans Pelikansi ove sezone su davljenik kome spasa nema. Čamci za spasavanje dodatno su se udaljili posle poraza od Toronto Reptorsa sa 100:81. Pelikansi su igrali bez Entonija Dejvisa, pa je ulogu lidera preuzeo Erik Gordon koji je isporučio 30 poena uz šut iz igre 11-22. Dru Holidej imao je 19 poena. Međutim, spisak raspoloženih igrača ovog tima se tu završava.

Na drugoj strani, zablistao je Jonas Valančijunas koji je upisao dabl-dabl sa 20 poena i 10 skokova uz šut iz igre 8-11, a isti broj poena zabeležio je i Kajl Lauri. Demar Derouzan ubacio je 15 poena. Pelikansi nisu uspeli da iskoriste poklon Toronta koji je imao čak 15 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Čikago Bulsi slavili su u svom Junajted Centru pobedu nad Šarlot Hornetsima od 102:97. Derik Rouz nastavio je bledunjavim partijama uporno dokazujući da je samo bleda senka nekadašenjg MVP-ija. On je noćas ubacio tek 10 poena, ali je dodao 8 asistencija uz šut iz igre 4-14. Ipak, Džimi Batler bio je na svom nivou. Ol-star Bulsa je ubacio 27 poena uključujući i šut za trijumf.

Blistao je i Pau Gasol sa 19 poena i 13 skokova. Na drugoj strani najraspoloženiji je bio Nikolas Batum. Francuz u poslednje vreme igra u pravoj formi, noćas je ubacio 28 uz odlične procente šuta iz igre odakle je gađao 10-17, te više nego sjajnih 5-6 za tri poena. Zato je Kemba Voker podbacio sa 13 poena i 9 asistencija, ali uz užasnih 5-18 iz igre. Zanimljivo, Bulsi su imali čak 17 asistencija u 19 pogođenih šuteva u prvom poluvremenu.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Košarkaši Memfis Grizlisa savladali su Portland Trejlblejzerse sa 101:100. Heroj pobede Grizlisa bio je Zek Rendolf koji je na svega 0.6 sekundi pre kraja pogodio „otpadak“ posle promašaja Marka Gasola. Prethodno je Alfaruk Aminu pogodio dve ključne trojke i doveo je svoj tim u prednost.

Mark Gasol je predvodio svoj tim sa 31 poenom i 5 asisntecija, dok je Zi Bo imao 15 poena uz 8 skokova. Na drugoj strani, Si Džej Mekolum je ubacio 26, dok je podbacio Demjan Lilard sa svega 11 poena, ali uz šut iz igre od tek 5-15 i razočaravajućih 0-5 za tri poena.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Ekipa Filadelfija 76ers trenutno deluje kao da više nikada u svojoj budućnosti neće upisati pobedu. Noćas su poraženi od Oklahome Siti Tander sa 102:85 u Česepik Areni. Za ekipu trenera Bilija Donovana nije bilo Kevina Duranta, a to je bio znak da Rasel Vestbruk klikne dugme „tripl-dabl“ i krene u akciju. To je i učinio.

Superstar Tandera ponovo je odigrao briljantan meč upisavši drugi vezani tripl-dabl pošto je susret završio sa 22 poena, 11 asistencija i rekordom karijere od čak 17 skokova. Iz igre je Rasel šutirao prilično loše sa 8-22, prodao je i 6 lopti, ali je uprkos tome bio motor ekipe. Dion Vejters je sa klupe doneo 14, a Ernes Kanter 13 poena.

U taboru 76ersa u prethodnim mečevima, ako ništa drugo, 3. pik s poslednjeg drafta Džalil Okafor bio je svetla tačka. Noćas se i on utoprio u sivilo 76ersa pošto je utakmicu okončao sa svega 6 poena uz ponižavajućih 3-18 iz igre.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Dalas Maveriksi pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 90:82. Ipak, jednu od najboljih partija ove sezone odigrao je Kobi Brajant. „Crna Mamba“ možda nije imao najefikasniji meč ove sezone, ali je svakako šutirao sa najboljim procentima. On je meč završio sa 19 poena, 5 skokova i 3 asistencije uz šut iz igre 7-15. 

Odličan je bio i Džordan Klarkson koji je ubacio 21 poen. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Lejkersma koji su se mučili da zaustave „dominatnu NBA silu“, Zazu Pačuliju. Gruzijac je upisao snažan dabl-dabl sa 18 poena i 16 skokova.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Denver Nagetsi su pobedili Hjuston Roketse sa 107:98. Srpski centar Nikola Jokić dobio je jako malo prostora, pošto je na terenu boravio tek 5:48, pa je meč završio sa svega 3 poena i 5 skokova. Ipak, Nagetsi za produkciju poena nisu marili pošto su imali raspoloženog Danila Galinarija koji je meč završio sa 27 poena uz odličnih 7-9 iz igre, te perfektnih 10-10 sa linije penala.

Bivši kapiten Partizana, Žofri Lovernj, i dalje ne igra zbog problema sa leđima. Ali je zato igrao Vil Barton koji je bio enigma za odbranu Hjustona sa 26 poena i 8-14 iz igre, te sjajnih 4-5 za tri. Džejms Harden se borio koliko je mogao, ubacio je 28 poena uz 9-19 iz igre, Dvajt Hauard je dodao 12 poena i 10 skokova, ali je to bilo premalo za Roketse.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

I, na kraju, katastrofalni Bruklin Netsi nastavili su da posrću. Ovog puta pognute glave napustili su teren u Slip Trejn Areni u Sakremtnu izgubivši od Kingsa sa 111:109 što im je već osmi poraz iz devetog susreta. Kingse je do trijumfa perdvodio neverovatni Demarkus Kazins koji je ubacio rekord karijere od čak 40 poena uz šut iz igre 13-27, te 2-4 za tri poena i 12-13 sa linije penala.

Fantastičnu noć imao je i neverovatni Ražon Rondo. Nekadašnji Ol-star definitivno se vratio na svoj nivo, a nakon dva susreta u kojima je odigrao svaki minut, noćas je zablistao proknjiživši svoj treći tripl-dabl u poslednja četiri meča. Rondo je na taj način postao jedini košarkaš Sakramenta kome je to pošlo za rukom.

On je utakmicu završio sa 23 poena, 14 asistencija i 10 skokova uz šut iz igre 10-19, te 2-4 za tri poena. Na drugoj strani bolji od ostalih su bili Džeret Džek sa 21 poenom i 12 asistencija, te Bruk Lopez sa 17 poena i 10 skokova.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati

Indijana – Minesota 107:103
Orlando – Juta 102:93
Boston – Atlanta 106:93
Njujork Niks – Klivlend 84:90
Toronto – Nju Orleans 100:81
Čikago – Šarlot 102:97
Memfis – Portland 101:100
Oklahoma – Filadelfija 102:85
Dalas – Los Anđeles Lejkers 90:82
Denver – Hjuston 107:98
Sakramento – Bruklin 111:109

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter