0
Košarka

KOBI BRAJANT: Voleo bih da igram za SAD na Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 10.11.15 u 10:04

Košarkaš LA Lejkersa Kobi Brajant rekao je da želi da igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru, čime bi mogao da završi svoju igračku karijeru.

Brajant je bio deo američke reprezentacije koja je osvajala zlatne olimpijske medalje 2008. i 2012. godine.

– Mnogo bi mi značilo da ponovo budem s tim momcima. Mislim, da dobijem šansu da nastavimo taj odnos koji već imam sa većinom momaka, da razgovaramo i samo budemo u istom društvu i da razumemo da je to – to… To bi bilo zabavno – rekao je Brajant u intervjuu za AP.

Brajantu je ovo 20. sezona s Lejkersima, a javnost odavno nagađa da bi ovo mogla da mu bude poslednja sezona u NBA. I on sam je nagoveštavao nešto slično, ali nikada nije javno objavio da će se penzionisati.

Priče o tome da bi mogao da zaigra na Olimpijskim igarama počele su u avgustu, kada je predsednik Košarkaškog saveza SAD Džeri Kolanđelo otkrio da je razgovarao s petostrukim NBA prvakom o mogućnosti da bude u timu, iako je Brajant pre togao rekao da neće igrati u Riju.

– Sada mislim da mogu da budem koristan timu kao vođa i u odbrani. I dalje mogu da se u odbrani krećem vrlo dobro – rekao je Brajant.

On će napuniti 38 godina dva dana posle olimpijskog finala u Riju. Brajant je bio član pet različitih reprezentacija, koje su sa njim u timu zabeležile učinak od 36 pobeda, bez poraza u takmičarskim utakmicama.

Ako Brajant bude u timu za Rio, on i drugi veterani, Lebron Džejms, Kris Pol i Karmelo Entoni, mogli bi da postanu prvi Amerikanci koji su tri puta osvajali olimpijsko zlato.

– Voleo bih da igram. Mislim da bi bilo fenomenalno. Prelepo iskustvo. Ja sam globalni klinac. Odrastao sam u Italijij, poznajem mnogo sportista iz različitih delova sveta, iz različitih sportova. Bilo bi sjajnjo igrati u takvom okruženju – rekao je Brajant.

Kobi Brajant je treći najbolji strelac u istoriji NBA. Ove sezone beleži u proseku 16,5 poena po utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter