0
Košarka

ZA PONOS: Andre Dramond piše istoriju NBA lige (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.15 u 10:55

Košarkaši Detroit Pistonsa noćas su upisali i petu pobedu iz šestog meča pošto su rezultatom 120:103 savladali ekipu Portland Trejblejzersa u Moda Centru.

Novu neverovatnu noć imao je snažni centar tima iz Moto Sitija, Andre Dramond. Nekadašnji student univerziteta Konektikat i bivši 9. pik s drafta 2012. godine otkako je počela sezona uspostavio je suverenu vladavinu pod obručima NBA lige.

U susretu sa Portlandom, Andre Dramond je ubacio čak 29 poena uz neverovatnih 27 skokova i 3 blokade, uz šut iz igre 14-19.

Na taj način Andre Dramond je stigao već do treće partije ove sezone u kojoj je imao po 20+ poena i skokova. Prošle nedelje on je u meču sa Indijanom ubacio 25 poena i rekord karijere od 29 skokova i na taj način je stigao do svoje druge pertije sa više od 25 poena i skokova u istoj utakmici.

Odigravši novu partiju sa 25+ poena i skokvoa, Andre Dramond je stigao do treće takve partije u karijeri. Na taj način on je postao jedini košarkaš među aktivnim igračima koji imaju tri takve partije. Jedina dvojica igrača koji imaju po dve ovakve role u karijeri, pored Dramonda, su Al Džeferson i Dvajt Hauard.

– Brojke koje beleži Andre Dramond su neverovatne. Fenomenalne. Ukoliko ne bude beležio niti jedan skok do kraja naše ture gostovanja, i dalje će biti lider u toj kategoriji. Ono što on čini u skoku je neverovatno. Svaka lopta je njegova – oduševljen je trener Sten Van Gandi svojim najboljim igračem ove sezone.

Nakon čudesne partije protiv Trejblejzersa, Andre Dramond je stigao do neverovatnog proseka u sezoni. On sada beleži po 20.3 poena uz čak 20.3 skoka po meču i apsolutni je lider među skakačima u NBA.

 

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter