0
Košarka

NBA: Dramond ‘otkačio’ sa 29 poena i 27 skokova, Redži Džekson 40 poena, Vestbruk i Durant prejaki za Sanse (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.15 u 08:35

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo pet utakmica.

Takozvani „Sunday Showcase“ počeo je još sinoć, utakmicom koja je završena prošle večeri, u Kviken Louns Areni i derbiju između Klivlend Kavalirsa i Indijana Pejsersa.

Po prvi put od finala konferencije 2014. godine Pol Džordž i Lebron Džejms su ukrstili koplja, a ovog puta je trijumf odneo LBJ rezultatom 101:97.  Upravo Lebron je bio motor sa najviše turbina pošto je susret okončao sa 20 poena uz 6 skokova i 4 asistencije i šutom iz igre 10-23. 

Fantastičnu noć imao je i Kevin Lav koji ove sezone igra na znatnom višem nivou nego prošle godine, a noćas je ubacio 22 poena uz čak 19 skokova što su već brojke koje je beležio u ekipi Minesote na konstatnoj bazi. Iz igre je šutirao 9-18.

Tristan Tompson je ubacio 16 poena uz 8 skokvoa sa klupe uz 7-8 iz igre. Na drugoj strani Pol Džordž je predvodio svoj tim sa 32 poena, 11 skokova i 6 asistencija uz 11-21 iz igre, te 3-6 za tri poena. Na visini zadatka bio je i Monta Elis sa 25 poena i 5 skokova, ali ni to nije pomoglo Pejsersima.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Njujork Niksa savladala je Los Anđeles Lejkerse u Medison Skver Gardenu sa 99:95. U duelu superstar igrača Kobija Brajanta i Karmela Entonija više sreće imao je krilni igrač Niksa koji je bio i najefikasniji igrač tima sa 24 poena u 8 skokova, ali uz 8-20 iz igre. Za Nikse je ponovo odličan bio Kristaps Porzingis koji je stigao do novog dabl-dabla sa 12 poena i 10 skokova, ali uz svega 3-10 iz igre.

Na drugoj strani Kobi je pokušavao da pokrene uspavane Lejkerse koji su posle ovog poraza stigli na skoro od svega 1-5. Ipak, bek tima iz El Eja tek drugi put u poslednjih devet mečeva ubacio je ispod 30 poena, ovog puta Brajant je upisao 18 poena, šutirao je iz igre 6-19. Pomoć je imao od Roja Hiberta koji je upisao dabl-dabl od 18 poena i 10 skokova. Ipak, to nije pomoglo Lejkersima da dođu do trijumfa na istočnoj obali.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Majami Hit savladao je Toronto Reptorse sa 96:76 u Amerikan Erlajns Areni. Otkako je stigao iz Toronta u Majami, Kris Boš pobedio je bivši klub u svih 12 mečeva u kojima je igrao uključujući i ovaj. Noćas je upravo on bio najzaslužniji za trijumf tim Erika Spolstre ubacivši 23 poena uz 8-14 iz igre, te  4-7 za tri poena.

Sjajan je bio i Hasan Vajtsajd koji je proknjižio novi dabl-dabl sa 20 poena i 11 skokova. Na drugoj strani Toronto se mučio da pogodi šut iz igre, dvojica najboljih igrača Kajl Lauri i Dema Derouzen šutirali su sa jako niskim procentima, a meč su završili sa 15, odnosno 16 poena, pa Reptili nisu mogli ništa više na ovom duelu. 

Dvejn Vejd je meč završio sa 12 poena, a kada je na 6:32 pre kraja treće deonice pogodio trojku on je stigao do svog 18.942. poena u karijeri i tako je pretekao Skotija Pipena na večnoj listi strelaca koji se nalazio na 51. mestu sa 18.940 poena. Kada bude pogodio sledeći koš, Vejd će se izjednačiti sa Dejlom Elisom na 50. poziciji.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Finiks Sansa nije imala nikakvih šansi u Čespik Enerdžis Areni u kojoj su ih „sažvakali“ Oklahoma Siti Tanderi sa 124:103. Dinamični duo ekipe Oklahome, Rasel VestbrukKevin Durant, ponovo je uzeo dirigentsku palicu u svoje ruke i orkestrirao je svom timu do nove pobede.

Po prvi put u svojoj karijeri Rasel Vestbruk nalazi se na pravom putu da (p)ostane lider u prosečnom broju asistencija u NBA ligi. Noćas je ponovo bio raspoložen da deli lopte saigračima, pa ih je sakupio čak 13, a uz 21 poen i 6 skokova on se ponovo primakao tripl-dablu. 

Rasu Vestbruku i nije bilo teško da upisuje asistencije kada je u timu imao raspoloženog Kevina Duranta. Superstar Tandera kao da je šutirao na neki drugi obruč većih dimenzija u odnosu na onaj na koji su pucali ostali igrači. Meč je završio sa 32 poena i 11 skokova, ali uz fantastičnih 12-19 iz igre.

Uz to, Enes Kanter je sa klupe doneo 21 poen, a Dion Vejters 19. Sansi bi sasvim izvesno pretrpeli i veći brodolom na gostovanju u Oklahomi da noćas nisu imali raspoloženog Erika Bledsa koji je meč okončao sa 28 poena, 11 asistencija i šutom iz igre 10-15.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, na kraju, ekipa Detroit Pistonsa potvrdila je izvanrednu formu na startu šampionata pošto je pobedila na gostovanju u Moda Centru ekipu Portland Trejblejzersa sa 120:103. Tim Stena Van Gandija je do trijumfa poveo neverovatni dvojiac, Redži DžeksonAndre Dramond.

Bivši rezervni plejmejker Oklahome, Redži Džekson, apsolutno je otkačio u četvrtoj deonici kada je sam ubacio čak 26 od svojih 40 poena što mu je ujedno i novi rekord karijere. On je iz igre šutirao 15-26, a van linije 7,24 je bio nepogrešiv sa 3-3. Uz to, pogodio je i 7-8 sa linije penala.

Veliku pomoć sjajni Džekson imao je u vidu Andrea Dramonda koji je odigrao svoj treći meč u karijeri sa 25+ poena i skokova, a već drugi ove sezone i tako je postao lider u ovoj kategoriji među aktivnim igračima, Al Džeferson i Dvajt Hauard imaju po dva meča sa 25+ poena i skokova. Zanimljivo, Dramondu je ovo već treći duel sa 20+ skokova ove sezone.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Portland – Detroit 103:120
Oklahoma – Feniks 124:103
Majami – Toronto 96:76
Njujork – Lejkersi 99:95
Klivlend – Indijana 101:97

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter