0
Košarka

NBA: Di Rouz srušio Oklahomu, Bjelica i Jokić po 5 poena, Lilard ponovo briljantan (VIDEO)

Objavljeno: 06.11.15 u 08:56

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom prošle noći na repertoaru je bilo pet utakmica.

Veče je počelo u Junajted Centru u kojem su Bulsi pobedili Oklahomu sa 104:98. Sjajnu rolu pružio je bivši MVP Derik Rouz koji je ubacio 29 poena uz 7 asistencija i šut iz igre 12-25. Plej Čikaga tako je na pravi način odgovorio kritičarima koji se, nakon što je vezao tri partije u kojima je ubacio ispod 10 poena, nisu libili da kažu da je epoha Di Rouza u NBA ligi okončana.

Sjajni Rouz posebno je igrao dobro kada je njegovom timu najviše trebalo, pa je četvrtu deonicu završio sam ubacivši 10 poena u tom periodu. Društvo u napadu mu je pravio ove sezone lider Bulsa, Ol-star Džimi Batler, koji je upisao 26 poena.

Na drugoj strani glavnu reč vodili su Rasel Vestbruk i Kevin Durant. Sjajni superstar plejmejker Tandera ponovo se našao na rubu tripl-dabla kao i u svakom meču u dosadašnjem toku sezone. Noćas je imao 20 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Kevin Durant isporučio je 33 poena uz 6 skokova i 5 asistencija, ali to nije pomoglo Tanderima.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Majami Hit je osvojio Target Centar pobedivši Minesotu Timbervulvs sa 96:84. Četa Erika Spolstre oslanjala se na suvi kvalitet Dvejna Vejda koji je meč okončao sa 25 poena i 5 skokova uz odličnih 11-19 u šutu iz igre. Koliko je htelo Vejda najbolje svedoči podatak da je pogodio i „molitvu“ sa svoje polovine na kraju u finišu poluvremena. 

Goran Dragić je dodao 18 poena, a Kris Boš je stigao do dapl-dabl učinka sa 16 poena i 12 skokova. Na drugoj strani, reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica ponovo je dobio zapaženu minutažu. Igrao je 24 minuta, ubacio je 5 poena uz šut iz igre 2-7, ali je i uhvatio 7 skokova. Nedovoljno za nešto više.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Dalas Maveriksi još jednom su razočarali navijače u svojoj Amerikan Erlajns Centru pošto su sa 108:94 poraženi od Šarlot Hornetsa. Tim Majkla Džordana počeo je sezonu sa neugodnih 0-3, ali sada krupnim koracima pokušava da preokrene stvari. Noćas se tim Stiva Kliforda opredelio za igru na Ala Džefersona. A kada loptu u svojim rukama ima Big Al, dobre stvari se nužno dešavaju za njegov tim.

Sjajni centar Šarlota noćas je isporučio rekord sezone od 31 poen uz 9 skokova. Iz igre je šutirao gotovo perfektnih 15-18. Pratio ga je Marvin Vilijams sa 17 poena i 12 skokova. Na drugoj strani Mavsi su se mučili sa šutom iz igre, ekipno šutirajući tek 39%.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Denver Nagetsi su u Pepsi Centru ugostili Jutu Džez i proveli se kao bosi po trnju izgubivši sa 96:84. Meč je protekao u znaku odlične role Gordona Hejvorda koji je ubacio 20 poena za Džezere uz 7-13 iz igre. Nikola Jokić igrao je 18 minuta za Denver i ubacio je 5 poena uz 3 skoka.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Memfis Grizlisi ove sezone nisu što su bili prošle. Ekipa Dejvida Jorgera pretrpela je i treći poraz iz šestog meča pošto je sa 115:96 poražena u Rip Sitiju od domaćih Portland Trejblejzersa. Po odlasku Lamarkusa Oldridža Blejzersi se oslanjaju na produkciju bekovskog dvojica Rej Mekalum – Demjan Lilard.

A bekovski tandem Portlanda noćas je ponovo uradio fenomenalne stvari. Demjan Lilard je meč završio sa 27 poena i 5 asistencija uz 9-18 iz igre te „Stef Karijevskih“ 7-11 za tri poena. Mekalum je dodao 20 poena i 5 asistencija uz 4-6 van linije 7,24. Kortni Li je predvodio Memfis sa 18 poena. 

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Rezultati:

Portland – Memfis 115:96
Dalas – Šarlot 94:108
Denver – Juta 84:96
Minesota – Majami 84:96
Čikago – Oklahoma Siti 104:98[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter