3
Košarka

FOTO: KKCZ

ZA NJU GRANICE NE POSTOJE: Nataša Kovačević se vraća na parket i to u dresu Crvene zvezde!

Objavljeno: 04.11.15 u 19:21

Nataša Kovačević, heroina svetske košarke, tačno dve godine, i dva meseca nakon saobraćajne nesreće u Madarskoj, objavljuje svoj povratak na košarkaški teren i to kao igračica Crvene zvezde.

Nekadašnja prvotimka našeg kluba, tako nastavlja bogatu karijeru, koju je započela još 2008.godine, igrajuci za crveno-bele, KK Partizan, Voždovac, i madarski Ðer.

Nakon tog 7. septembra 2013. godine kada je doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, posle koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu, naglo prekinuta, Nataša je svojim primerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće.

Postala je inspiracija mnogima, i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam.

To pokazuje i na ovom primeru. Nataša je velikom voljom, uz pomoć svog kluba, prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija i njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.

FOTO: KSS
FOTO: KSS

I to će se dogoditi u najskorijoj budućnosti. Nataša vec dva meseca vredno trenira sa ostatkom ekipe pod budnim okom trenera Dragana Vukovića, i već je pokrenut postupak registracije za nastupe u prvoj ligi Srbije. KKŽ Crvena zvezda obaveštava javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom, već konsultovani i predstavnici KSS, i FIBA, i da u ovom po mnogo čemu jedinstvenom slučaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket – navodi se na sajtu kluba.

0
0

3 Komentara

    • Carica jeste….oke devojka igra za Zvezdu…ali brate/sestro otkud toliko hrabrosti za ovu izjavu o sinonimu košarke.Vaša izjava je više kao želja,naučna fantastika.Da ste se ogradili pa rekli ženska košarka pa ajde….ali svi mi znamo ko je gigant košarke regiona,balkana pa i evrope.Serbian Boston Celtic

      0
      0
      Odgovori
      • Pa realno taj tvoj Boston nije uspeo da osvoji titulu 30 godina od osnivanja. Kada je Zvezda pocetkom 70tih imala oko 15ak osvojenih trofeja vi niste nijedan! Do 92 i raspada YU ste brojali titule na prste jedne ruke i bili ste u bivsoj drzavi do pocetka 90tih 8mi klub po uspesima iza Zvezde,Olimpije,Zadra,Splita,Bosne,Cibone,OKK Beograda…Do 2007/08 ste bili drugi po broju titula u Srbiji i samo zahvaljujuci podrsci i guranju sa strane dominirali ste zadnjih deceniju i po dok je Zvezda unistavana inace bi sada i dalje bili daleko iza po svemu…A to da Zvezda nije sinonim u muskoj kosarci na ovim prostorima je glupost koju samo vi mozete da izjavite, jer klub koji je osvojio 1 Evropski trofej,1 Regionalnu Ligu,16 titula sampiona drzave,8 nacionalnih kupova,1 Superkup drzave,nekoliko medjunarodnih turnira,juniori i pioniri takodje sampioni Evrope,juniori pobednici nekoliko Evroliginih turnira, to je oko 40tak trofeja.Pllus seniori jos oko 20ak domacih finala,1 regionalno i 4 Evropska finala,6 Evropskih polufinala i 4 Evropska cetvrtfinala…Gomila pojedinacnih priznanja i trofeja,klupskih rekorda,iznedrenih igraca koji su igrali sa uspehom u reprezentaciji i inostranstvu kasnije…Ogromna armija navijaca iza kluba,ako to nije veliki klub i sinonim uspeha na ovim prostorima i to uspeha u kontinuitetu od osnivanja do danas onda mislim stvarno sta reci…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter