Sinoćni duel Njujorka i San Antonija je možda delovao kao obična utakmica početkom sezone… Ali bio je više od toga. Bio je to čas stvaranja istorije od strane jednog čoveka – velikog  Tima Dankana.

Proslavljeni krilni centar San Antonio Sparsa je postao igrač sa najviše ostvarenih pobeda igrajući za jednu ekipu – 954! Srušio je rekord legendarnog Džona Stoktona, danas člana “Kuće slavnih” a nekad zvezde Jute koji je sa Džezerima zabeležio  953 trijumfa. Videćemo koliko će još Timi uspeti da podigne lestvicu, na nama je samo da uživamo u magiji.


Tu nije kraj.

Momak koji je na pragu pete decenije stigao je do još jednog  ostvarenja. Naime, u sinoćnoj utakmici, njegovoj 1335. u karijeri, Dankan se izjednačio po broju odigranih mečeva sa Gerijem Pejtonom i sada dele desetu poziciju na večnoj listi.

 

Uvek prizeman, veteran se obratio medijima o trenutnoj situaciji, i njegovoj ulozi  otkako je tu Lamarkus Oldridž, a mladi Lenard sve više napreduje:

– Još uvek pokušavam da shvatim sve to – rekao je popularni  Big Fundamental i nastavio:

– Nisam baš siguran koja mi je uloga, ali pokušavam da je shvatim – podvukao je Dankan. Pogledajte tandem krilnih-centara Sparsa kako dominira u trijumfu nad Niksima rezultatom 94:84 u Medison Skver Gardenu.

(izvor: youtube/FreeDawkins)