0
Košarka

NBA: Blejk Grifin presudio Dalasu, Melo Entoni ispucavanjem ‘ukanalio’ Nikse (VIDEO)

Objavljeno: 30.10.15 u 08:21

Trećeg dana takmičenja u svetu najkvalitetnije košarkaške lige na planeti, na repertoaru je bilo svega tri utakmice.

Veče je počečo u Indijanopolisu u kojem su domaći Pejsersi poraženi od Memfis Grizlisa sa 112:103.

Publika u Benkers Fildhaus Areni posle dva meča i dva poraza Pejsersa svesna je da i povratak Pola Džordža na parket neće automatski doneti plej-of u ovaj grad koji je 2002. godine doneo sreću reprezentaciji tadašnje Srbije i Crne Gore.

Zvezda Indijane, od ove sezone PG13 budući da je broj 24 na dresu zamenio brojem 13, već drugi meč zaredom pokazuje da će muku mučiti sa procentima šuta. Noćas je Džordž stao na 18 poena, ali je iz igre šutirao vrlo diskutabilnih 5-15. 

Sa takvim procentima ekipa Frenka Vogela nije imala čemu da se nada protiv raspoloženih Grizlisa koji su u svom sastavu imali čak sedmoricu igrača sa dvocifrenim košgereskim učinkom. Bolji od ostalih bio je Mark Gasol sa 20 poena i 8 skokova, a treba naglasiti i dabl-dabl Majka Konlija koji je imao 13 poena i 10 asistencija.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ništa bolje pred svojim navijačima nisu prošli ni Njujork Niksi koji su porazom od Atlante Hoks 112:101 rastužili Medison Skver Garden. Momci Derika Fišera nisu uspeli da nadoknade šuterski fijasko Karmela Entonija koji je iz igre sasuo rafal promašaja.

Bivši 3. pik s drafta 2002. godine i osvajač NCAA šampionske trke sa Sirakjuz univerzitetom bio je najbolji strelac svog tima sa 25 poena, ali je za taj košgeterski saldo šutnuo čak 27 puta od čega je pogodio tek 10. Entoni tokom čitavog toka meča nije uspevao da „pazari“ šut za tri poena odakle je gađao poražavajućih 0-7.

Na drugoj strani Al Horford nije imao takvih problema, meč je završio sa 31 poenom uz 9 skokova i 3 blokade, pogodio je i dve trojke iz 5 pokušaja uz šut iz igre 9-18. Razigran je bio i Ol-star plejmejker Džef Tig koji je sa 23 poena i 8 asistencija bio najefikasniji igrač Hoksa. Pred start sezone Denis Šroder je najavio odlazak u slučaju da ne bude dobio veći broj minuta na terenu, a trener Badenholzer mu daje sve više prostora. On je odigrao 19 minuta i ubacio 13 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, najzad, u poslednjem susretu večeri u Stejpls Centru košarkaši Los Anđeles Klipersa nisu imali previše muke sa Dalas Maveriksom kojeg su savladali sa 104:88. Meč je odlučen mnogo pre poslednjeg zvuka sirene, pa je trener Dok Rivers dobio priliku da odmori startere od kojih niti jedan nije igrao duže od 27 minuta.

Blejk Grifin je predvodio svoj tim, a ako je suditi po njegove prve dve role, krilni centar Klipersa maksimalno je spreman za obaveze u novoj sezoni. Noćas je proknjižio dabl-dabl sa 26 poena i 10 skokova. Ostin Rivers dobio je solidnu minutažu a roditeljsko poverenje oca Doka opravdao je sa 15 poena uz polovičan šut iz igre 5-10.

Na drugoj strani, iskusni Dirk Novicki borio se koliko je mogao, ubacio je 16 poena uz 7 skokova, ali to nije bilo dovoljno Dalasu koji je odigrao bez najvećeg pojačanja tokom letnje pijace, Derona Vilijamsa koji se žalio na povredu levog kolena. Takođe, ni Vesli Metjuz nije igrao, pošto je propustio dobar deo priprema tokom leta zbog operacije.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Indijana Pejsers – Memfis Grizlis 103:112
Njujork Niks – Atlanta Hoks 101:112
Los Anđeles Klipers – Dalas Maveriks 104:88

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter