0
Košarka

FOTO: warriorsworld.net

POČELA 70. NBA SEZONA: Karijeva škola košarke, Pau Gasol zaustavio Lebrona i doneo pobedu Bulsima (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.15 u 08:24

Nakon duge letnje pauze, NBA drafta, letnje pijace, pripremnih utakmica, konačno je došao i taj dan: start nove NBA sezone, po 70. put.

Tri meča odigrana su prošle noći u svetu „Letećeg cirkusa„, a već prvo NBA veče od tri susreta podarilo nam je dva neočekivana rezultata koji su, osim što su pomrsili konce kladioničarima, pomogli stvaranju sjajne atmosfere pred dug put do kraja regularnog dela.

Krenimo redom. 

NBA vagon krenu je iz Atlante u kojoj su domaći Hoksi ugostili Detroit Pistonse. Ipak, po trenera Majka Badenholzera, njegove igrače i saradnike, nova sezona nije donela staru igru, pa su „Jastrebovi“ ostali bez krila upisavši prvi poraz 106:94.

Kontevijus Kaldvel-Poup, bivši 8. pik s drafta 2013. godine, rešio je da u novu sezonu uđe snažno, a noćas je upravo on bio čovek koji je u napadu donosio produkciju poena. Na kraju je nekadašnji student univerziteta Džordžija završio sa 21 poenom uz 4 skoka i odličnih 50% šuta iz igre (7-14).

Snažni centar Andre Dramond bio je druga karika koja je odigrala važnu ulogu u lancu Stena Van Gandija. Ovaj 211 centimetara visoki momak meč je okončao sa impresivnim dabl-dabl učinkom od 18 poena i čak 19 skokova. Dabl-dabl je proknjižio i novajlija u taboru Pistonsa, Markus Moris sa 18 poena i 10 uhvaćenih lopti. 

Na drugoj strani, reprezentativac Nemačke Denis Šroder, koji je nedavno poručio da će razmisliti o odlasku iz kluba u slučaju da ne bude napredovao i postao starter, počeo je meč sa klupe. Ipak, Nemac je odigrao kvalitetnih 26 minuta i bio je prvi strelac tima sa 20 poena uz 4 asistencije. Ol-star plejmejker Hoksa Džef Tig stao je 18 poena uz 5 asistencija.

(izvor: youtube/NBA Daily Recap)

Drugi susret večeri bio je ujedno i derbi otvarajuće sezone i prava poslastica za navijače, pošto su Čikago Bulsi u svom Junajted Centru dočekali vladajuće šampione Istočne konferencije, Klivlend Kavalirse. Da je bilo mnogo „hype-a“ potvrđuje i činjenica da je na susretu svoje mesto imao i Barak Obama, predsednik SAD, inače vatreni navijač „Bikova„.

Baš kao što su stizale najave iz stručnog štaba Freda Hoiberga, francuski reprezentativac Žoakim Noa preslio se na klupu, a prednost u prvoj petorci dobili su španski reprezentativci, Nikola Mirotić i Pau Gasol. Ipak, ni klupa nije pomogla borbenom Noi da prvo NBA veče završi bez problema, pošto se požalio posle jednog neugodnog sudara sa Ričardom Džefersonom nakon čega mu je stradalo koleno, pa je morao van terena.

Ipak, ni povreda Noe nije sprečila Bulse da upišu prvi trijumf na startu sezone 97:95. Meč je lako mogao da ode u produžetke, da je Lebron Džejms, koji je tokom utakmice često ležao pored terena žaleći se na bolove, uspeo u poslednjem napadu da pogodi pored Pau Gasola. Umesto toga „popio“ je bananu sa zvukom sirene i tako promovisala Španca u heroja iako je meč završio sa samo 2 poena i 2 skokoa za čak 32 minuta igre. Istina, Gasol je imao 6 rampi.

Da se neka vrsta kocke Hoiberga isplatila, poakazao je drugi Španac u timu „Bikova„, Nikola Mirotić. Bivši igrač Real Madrida je meč okončao kao najbolji strelac tima sa 19 poena uz 9 skokova. Derik Rouz je upisao 18 poena uz 5 asistencija, ali uz katastrofalan procenat šuta pogodivši tek 8-22. Na drugoj strani Lebron Džejms se izdvojio kao lider sa 25 poena uz 10 skokova i 5 asistencija.

Kevin Lav je izbrojao 18 poena uz 8 skokova, a Mo Vilijams, koji je dobio zadatak da menja povređenog Irvinga je ubacio 19 uz 7 asistencija. Treba napomenuti i da je Kevin Lav pogodio trojku na 30-ak sekundi pre kraja meča smanjivši deficit svog tima na samo 2 poena i omogućivši poslednji napad Kavsima za izjednačenje, ali je rampa Gasola ipak neutralisala dobar potez Lava.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Poslednji meč večeri doneo je šou u režiji jednog čoveka: Stefa Karija. Vladajući MVP impresionirao je od prvog dana nove NBA sezone tako najavivši da će se i ove sezone boriti na svim frontovima za sva moguća priznanja od individualnih preko ekipinih. Neverovatni plejmejker Golden Stejta sasuo je rafal od 40 poena ekipi Pelikansa i time doneo trijumf svom timu od 111:95 u Orakl Areni.

Fantastični Kari eksplodirao je već u prvoj deonici kada je ubacio čak 24 poen. Na kraju je završio sa odličnih 14-26 iz igre, te 5-12 van linije 7,24. Na drugoj strani nemoćni Entoni Dejvis zabeležio je jednu od najgorih utakmica u NBA karijeri. Iako je ubacio 18 poena uz 6 skokova, ovaj momak je iz igre šutirao poražavajućih 4-20, pa njegov tim praktično nije ni imao čemu da se nada. 

(izvor: youtube/FunkyAxel1111)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Atlanta Hoks – Detroit Pistons 94:106
Čikago Buls – Klivlend Kavalirs 97:95
Golden Stejt Voriors – Nju Orleans Pelikans 111:95

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter