1
AdmiralBet ABA Liga

ACA ‘TRICA’: Za regionalno takmičenje, po cenu svega!

Objavljeno: 27.10.15 u 12:36

Prvi čovek Cibone Aleksandar Petrović nema sumnje kada se radi o pitanju značaja regionalne ABA JTD lige.

Mnogo je bilo polemike oko budućnosti regionalnog takmičenja, a i mišljenja u regionu su različita. Aleksandar Petrović jasan je u stavu da je ABA JTD liga neophodna svim klubovima na prostoru bivše SFRJ, pa i šire.

– Sve su za sada samo spekulacije, počev od one ko će organizovati ubuduće elitno evropsko klupsko takmičenje, da li će biti FIBA ‘začina’, pa je zbog toga teško bilo šta procenjivati – izjavio je za ‘Sport’ predsednik Cibone.

– Čak i ako se ostvari taj scenario da nema direktnog učešća u Evroligi, ne vidim razlog da se odustane od ove lige. Jer zatvaranje u nacionalne lige će biti lošija varijanta, pre svega zbog nivoa kvaliteta liga u državama koje su nekada činile Jugoslaviju. Ne vidim nužnu povezanost između direktnog plasmana i egzistiranja ABA lige, pa bi zato trebalo sačekati – istakao je popularni Aca ‘Trica’.

Njegovo mišljenje je da bi ABA JTD liga putem lobiranja mogla da se izbori za bolji položaj.

– Evroliga sa 16 klubova je neminovnost o kojoj se poodavno priča, a ABA liga bi mogla da pokuša da lobira i izbori ‘nešto’. Recimo, barem jedno direktno mesto za šampiona u Evroligi. Bila bi to legitimna nagrada za nekadašnju Jadransku ligu. Ni igranje kvalifikacionog turnira ne bi bilo neprihvatljivo, jer bi na taj način uvek jedan klub iz regiona imao šansu da se nađe u evroligaškom takmičenju – zaključio je Aleksandar Petrović.

0
0

1 Komentara

  1. Ocito je da ABA liga broji zadnje sate!Mozda bi 1+1 bilo resenje,samo 1 ili kroz turnir znaci manji interes za ifranje ABA.Pozz.MKD

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter