7
AdmiralBet ABA Liga

SVE TRANSPARENTNO: Partizan obelodanio cifru i koliko kome duguje!

Objavljeno: 26.10.15 u 12:28

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je na dan izbora nove Uprave utvrđeno da crno-beli duguju 6.504.530 evra.

Od tih 6,5 miliona, 3.624.000 evra odnosi se na igrače, trenere i stipendije. Za banke i kratkoročne zajmove otpada 1.398.740 evra, za domaće i strane dobavljače 872.317 evra, a porskoj upravi 501.172 evra

Obaveze prema radnoj zajednici iznose 99.911, dok je pod stavkom ostalo naznačeno 8.390 evra.

-Konsolidacijom finansijske situacije i vraćanjem poverenja, kako poverilaca tako i budućih igrača, sponzora i saradnika kluba, biće stvoreni neophodni uslovi za pravljenje takmičarskih uspeha na koje je javnost navikla, ali ovog puta uz ekonomski održivo poslovanje -navodi se u saopštenju.

U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan u budućnosti funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba.

Partizan je zahvalio kompaniji NIS koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor.

-U prethodnih mesec dana, članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnila im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi koje je bez ikakve sumnje teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza. Ovom prilikom klub se zahvaljuje svima na razumevanju i pre svega uloženoj dobroj volji da dogovora dodje i na taj način se izbegne scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj i stavi ključ u bravu.

Iz klub apeluju na navijače da u jednoj od najtežih situacija u istoriji dođu u što većem broju u Pionir i podrže mladi tim koji predvodi novi trener Petar Božić.

-Da li je uopšte potrebno naglašavati koliko je ovom mladom timu potrebna pomoć sa tribina? Dobro poznati huk pod svodovima Pionira i emocija po kojoj je KK Partizan uvek bio prepoznatljiv možda će dovesti do toga da među ovim momcima ponikne neki novi Đorđević, Danilović, Divac, Kićanović, Dalipagić, Rebrača, Paspalj, Tomašević, Drobnjak, Veličković... Zajedno cemo prebroditi sve i na kraju se radovati novim uspesima našeg kluba – navodi se u saopštenju.

Nova uprava kluba kao jedan od važnih zadataka postavila je unapređenje poslovanja u oblasti marketinga, jer Partizan, kao jedan od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima, dužan je da učini sve kako bi uspeo da stvori nezavisan način finansiranja i tako sebi obezbedi dodatnu finansijsku injekciju koja ce redovno snabdevati klub i pomagati mu da posluje što je moguće više iz sopstvenih izvora.

-Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan. Vidimo se u Pioniru – poručili su iz Partizana citirajući cuvenu rečenicu Duška Radovića.

Znate li koji se igrač sada dovodi u vezu sa Partizanom. Očekujete li da će ova akcija uspeti?

0
0

7 Komentara

  1. Auuuuuuuu decko nacemu si ti,pod hitno kod doktora,jedina ISTINA je da poznzjes sve partzaove igrace ( i treba ) gde su rodjeni !

    0
    0
    Odgovori
    • Sve je ISTINA što je čovek naveo.Šta nije?Svi su oni već bili mladi reprezentativci u bivšim klubovima a vi ste ih doveli a neke i oteli iz bivših klubova,tako da bi bolje bilo da se preispitate ti i ovaj glupan GdK.

      0
      0
      Odgovori
  2. VEOMA ZANEMARLJIVA CIFRA U ODNOSU NA OGROMNE USPEHE NAJVECE SRPSKE KK IKONE I SVETINJE-PARTIZANA, ZA RAZLIKU OD UGASENOG KLUBA I NJIHOVOG TRI PUTA VECEG DUGA, A NIKAKVOG USPEHA NISU IMALI GODINAMA I DECENIJAMA, OSIM STO SU NASU SRBIJU BRUKALI I SRAMOTILI NA RAZNORAZNIM KUPOVIMA I SKUPOVIMA SA TRECELIGASKIM EKIPICAMA, HVALA MILOM BOGU PA SU UGASENI I VISE SE BRUKA I SRAMOTA NECE PONAVLJATI, POSTO I OVAJ NJIHOV MUTANT IDE U ZAMRZIVAC LIGU USKORO.. !!! PARTIZAN-MIT ILI CUDO-JEDINI PONOS I NAJVECI BREND SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Svi su došli i postali košarkaši,ko nije nije ni postao košarkaš, sa obzirom da već tri-četiri godine nemaju sponzore dug je zanemarljiv odnosno ovi prethodni izgleda da nisu mnogo krali…!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Od navedenih zvezda,koji su navodno ponikli u njihovim redovima,fakticki NIJEDAN nije kod njih poceo da se bavi kosarkom,svi su oteti iz nekih klubova.Djordjevic i Tomasevic su iz Zvezde,Kicanovic iz Borca iz Cacka,Dalipagic iz Mostara,Danilovic iz Bosne Sarajevo,Rebraca iz Sombora,Drobnjak iz Bijelog Polja,Paspalj iz Buducnost,Velickovic iz Zemuna.I nikada nisu bili transparentni,kao drugi klubovi,uvek su krili racune kao zmija noge,tako da je pitanje da li je ovo tacno.Reklo bi se da je dug znatno veci.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter