0
Košarka

FOTO: STARSPORT

FIBA: Devet država želi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Objavljeno: 26.10.15 u 12:05

Uz Srbiju, još devet zemalja izrazilo je želju da bude domaćin jednog od tri kvalifikaciona košarkaška turnira za plasman muških selekcija na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

FIBA je saopštila devet kandidata za organizovanje kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Riju narednog leta. To su pored Srbije još Češka, Nemačka, Grčka, Iran, Izrael, Italija, Meksiko, Filipini i Turska. Od svih ovih zemalja biće izabrana tri domaćina koja će ugostiti po pet timova od 4. do 10. jula. Samo pobednici turnira će izboriti plasman na Olimpijske igre.

Petnaest selekcija su sigurni učesnici ovih turnira: Srbija, Angola, Kanada, Češka, Francuska, Grčka, Iran, Italija, Japan, Meksiko, Novi Zeland, Filipini, Portoriko, Senegal i Tunis. Tri dodatna tima biće poznata tek kada se odrede domaćini turnira. Ukoliko mi, Česi, Grci, Iranci, Italijani, Meksikanci ili Filipinci budemo domaćini, onda će FIBA poslati pozivnice najboljim nekvalifikovanim ekipama. Nemačka, Izrael i Turska mogu da se nadaju učešću na Olimpijskim igrama samo ako im se dodali domaćinstvo kvalifikacionog turnira.

Evo i uslova kojim će se FIBA voditi pri dodeli domaćinstva:

– Najbolji uslovi za igrače
– Mogućnost da taj događj bude prvoklasan i za gledaoce, i za timove, i za medije, i za komercijalne partnere
– Izuzetno visok kvaliltet dvorane
– Događaj mora da donese dobrobit košarci zemlje-domaćina, prestiž, ali i da bude od pomoći strateškim ambicijama celog košarkaškog sveta
– Komercijalni uspeh turnira mora da bude baziran na inicijativama koje će doneti finansijski dobitak

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter