9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Mulalić trojkom sa centra utišao Pionir (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.15 u 20:51

Neverovatnom trojkom primljenom u psolednjoj sekundi košarkaši Partizana poraženi su od slovenačke Krke u meču 7. kola ABA JTD lige sa 70:69 (20:18, 14:25, 22:11, 15:14) i tako upisali peti poraz u sezoni.

Odlično je počeo Partizan ovu utakmicu, vrlo brzo poveo sa 10:2, ali iapk nije uspeo da sačuva prednost do kraja prve četvrtine koja je pripala gostima (18:20).

Propušteno u prvih 10 minuta crno-beli su nadoknadili u drugoj deonici u kojoj su pogodili čak pet trojki, a seriju je počeo Cvetković sa dve vezane. Uz nešto bolju igru u odbrani izabranici Petra Božića došli su i do dvocifrene prednsoti, a na poluvreme su odneli devet poena viška (43:34).


(Izvor: Youtube/Partizan video materijal)

Usledio je veliki pad početkom drugog poluvremena, tako da Slovenci ne samo da su smanjili zaostatak već su uspeli da naprave potpuni preokret i da u poslednju deonicu unesu dva poena prednosti. Blistao je u tom periodu Mulalić koji je šutirao trojke 5/5.

Ponovo je stegao Partizan odbranu u četvrtoj deonici i pre svega zbog toga i raspoloženog Aranitovića koji je vezao sedam poena uspeo je da dođe do tri poena viška sredinom poslednje četvrtine (63:60). Imao je Partizan nekoliko napada i za dodatan višak, ali kako nije uspeo u tome usledila je kontraofanziva pa tim iz Novog Mesta na manje od dva minuta do kraja ponovo prelazi u vođstvo (64:63). Cvetković je dvojkom vratio prednost domaćinu, Lalić je iskoristio jedno slobodno bacanje, a Đumić poluhorogom ponovo donosi +2 Partizanu.

Posle promašaja Cvetkovića Krka je dobila priliku da dvojkom izbori produžetak, a trojkom pobedu. Odlučili su se gosti za ovo drugo, ali je Mulalić prvi put na meču promašio iza linije 6,75 pa je preuranjeno slavlje u Pioniru moglo da počne, pogotovo jer je Cvetković iskoristio drugo slobodno bacanje i podigao na 68:65. U penal završnici Krka je smanjila na 68:67, Cvetković je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a onda je neverovatnom trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi Mulalić doneo pobedu gostima.


(Izvor: Youtube/Bocko Bjela)

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Cvetković sa 15 poena, a po 10 su dodali Vitkovac, Đumić i Aranitović. Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Lalić sa 21 i Mulalić sa 19 poena.

Novo pojačanje crno-belih Kevin Džons nije bio u protokolu pošto nije na vreme registrovan za ovu rundu takmičenja.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Partizan – Krka 69:70 (18:20, 25:14, 11:22, 15:14)

Dvorana: Pionir
Gledalaca: oko 4.000
Sudije: Radović, Mitrovski, Milojević

Partizan: Cvetković 15, Aranitović 9, Marinković, Vitkovac 10, Đumić 10, Koprivica 4, Perović 1, Magdevski, Milutinović 10, Glišić, Vrabac 5, Anđušić 5

Krka: Tratnik 2, Ivanov 7, Sinovec 8, Rojc 4, Lalić 21, Katnić, Mulalić 19 (6/8 trojke), Kastrati 3, Dimec 4, Polutak, Ritlop, Lapornik 2
[/stextbox]

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
ABA JTD, 7. kolo

Rezultati:

Olimpija – Budućnost 63:67
Partizan – Krka 69:70

21.00 Igokea – Sutjeska

Nedelja, 25. oktobar

17.00 MZT – Cibona
19.00 Cedevita – Zadar

Ponedeljak, 26. oktobar
21.00 Metalac – Crvena zvezda

Odigrano u petak:

Tajfun – Mega Leks 60:64
[/stextbox]

0
0

9 Komentara

  1. Ljudi,pa ovaj prepisao od Nolana Smita,XXAAXXAA…zaboo im jos jedan ekser u mrtvacki sanduk.Veceras se bas dobro KRKA u Bgd.

    0
    0
    Odgovori
    • Verovatno jos reanimiraju budalu,garant ga je strefila srcka jer ovo ga podsetilo na Smita.Moguce da je u svoju misju rupu i tamo roni suze,nije mu jasno kako da devastirani zagrebacki klub,privremeno na Bgd adresi,gubi tekmu u zadnjoj sekundi i po obicaju bude najveca bruka i sramota Srbije.

      0
      0
      Odgovori
  2. SNS uprava u FK i KK Partizanu,a rezultati nikad lošiji.Nije to slučajno.

    0
    0
    Odgovori
    • Ae sto ste promenili drzavu(hrvatska), grad(zagreb)fuzija(laktasi) boje(plavo bordo)grb(cepterov) nego vise cigana na jugu nego pravih grobara hahahaha

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter