0
Košarka

NBA: Navijač Zvezde ‘mučio’ Entonija Dejvisa, Džerald Grin blistao u pobedi nad Vizardsima

Objavljeno: 22.10.15 u 08:52

U nastavku pripremnih mečeva za start nove NBA sezone noćas je na parketima najjače svetske košarkaške lige odigrano pet mečeva.

Košarkaši Orlando Medžika savladali su Nju Orelans Pelikanse sa 110:107 u meču koji je rešen tek nakon produžetka. Zablistao je Nikola Vučević, reprezentativac Crne Gore i veliki navijač Crvene zvezde, koji je meč okončao sa 24 poena uz 14 skokova i 4 asistencije.

Fantastičan učinak „balkanske veze s Floride“ kompletirao je Mario Hezonja koji je nanizao 19 poena uz odličnih 6-10 iz igre te još boljih 4-6 za tri poena. Na drugoj strani Pelikanse je u igri držao upravo Ej Di sa 33 poena i 16 skokova, ali se napromašivao šutirajući tek 8-24.

Košarkaši Šarlot Hornetsa nastavili su trijumfalnu seriju u predsezoni i još uvek imaju maksimalan učinak. Noćas su stigli do skora od savšrenih 7-0 pobedivši Detroit Pistonse rezultatom 99:94. Nikolas Batum i Džeremi Lin su sa po 18 poena predvodili svoj tim po broju poena, Al Džeferson je dodao 17.

Memfis Grizlisi savladali su Atlantu Hoks sa 82:81. Trijumf ekipi iz Tenisija obezbedio je Majk Konli koji je imao grozomorno šutersko veče iz igre pogodivši tek jedan jedini šut iz 7 pokušaja. Ipak, plej Grizlisa ubacio je trojku u najbitnijem momentu, na 53.1 pre kraja meča. Zek Rendolf je prevodio svoj tim sa 19 poena uz 13 skokova.

Ekipa Majami Hita savladala je Vašington Vizardse sa 110:105. Četu Erika Spolstre je do trijumfa poveo rezervista i novajlija u taboru tima sa Floride, Džerald Grin, koji je susret završio sa 26 poena uz šut iz igre 8-14, te 3-5 van linije 7,24. Ipak, trenutak odluke viđen je kad je Di Vejd rešio utakmicu flouterom u finišu, a superstar Hita je meč okončao sa svega 10 poena.

Finiks Sansu su, na kraju, savladali Dalas Maverikse sa 99:87. Izabranici Džefa Hornaseka nisu imali većih poteškoća. Izdvojio se Markif Moris sa 18 poena, dok je Ti Džej Voren imao 14. Po 12 poena imali su Brendon Najt i Erik Bledso.

,

(izvor: youtube/NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter