0
Košarka

FOTO: Twitter, Crop

NBA: Marjanoviću rekord predsezone, Bjelica malo na terenu, Jokić dominantan

Objavljeno: 19.10.15 u 08:52

U nastavku pripremnih utakmica za start nove NBA sezone tokom prošle noći na repertoaru je bilo sedam mečeva.

Zapravo, prva dva susreta završena su još kasno sinoć, oko ponoći. U prvom susretu večeri Filadelfija je sa 92:91 poražena od Bruklin Netsa.  Centarski duo 76ersa je bio na nivou, treći pik Džalil Okafor je ubacio 14, a Nerlens Noel je dodao 15 poena. Kod pobednika izdvojio se Bruk Lopez sa 24 poena.

Ekipa San Antonio Sparsa, potom, stigla je do prve pobede iz četvrtog pokušaja u predsezoni savladaši Pistonse sa 96:92. Srpski internacionalac Boban Marjanović je na terenu proveo nešto više od 8 minuta i za to vreme je sakupio rekordne brojke od 4 poena i 5 skokova što mu je najbolji učinak do sada. Blistao je Kavaji Lenard sa 21 poenom.

Košarkaši Memfisa pregazili su Minesotu kao plitak potok 90:68. Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica ovog puta je dobio manju minutažu pa je za 11 minuta akcije upisao tek 3 poena. Najefikasniji igrač u oba tima bio je bek Grizlisa, Kortni Li, sa 18 poena.

Ekipa Toronta sa 86:81 pobedila je Klivlendu koji je ostao tim bez trijumfa u predsezoni sa groznim učinkom od 0-5. Za Kavse nije bilo Lebrona Džejmsa i Kajrija Irvinga, ali se nakon oporavka od povrede ramena na terenu našao Kevin Lav i odmah je isprodukovao 6 poena. Na drugoj strani Jonas Valančijunas je doneo 12 poena.

Košarkaši Oklahome Siti Tander savladali su Denver Nagetse sa 111:98. Najbolji na terenu bio je dinamični duo Tandera, Rasel VestbrukKevin Durant. Plej Tandera upisao je 17 poena uz 12 asistencija i 5 skokova, dok je Kej Di doneo 23 poena. Enes Kanter i Serž Ibaka imali su po 18 poena.

Kod Denvera mesto u startnoj petorci našao je bivši kapiten Partizana, Žofri Lovernj, koji je susret okončao sa 7 poena. Šansu sa klupe vrebao je i iskoristio Nikola Jokić. Doskorašnji centar Mege ponovo je zablistao, ovog puta je za 25 minuta doneo 11 poena uz 4 skoka uz odličan procenat šuta iz igre 5-6.

Majami Hit naneo je prvi poraz Atlanti u predsezoni 101:92. Kris Boš igrao je nešto više od 18 minuta, što mu je bilo dovoljno da naniže 14 poena uz polovičan šut iz igre 5-10. Gde je on stao, produžio je Džerald Grin koji je ubacio 19 poena sa klupe. Na drugoj strani Majk Skot imao je 19 poena.

I na kraju Portland Trejblejzersi su došli do svojevrsnog podviga salvadavši Jutu Džez posle produžetka sa 116:111 u meču u kojem su gubili i sa 21 poena razlike. Stvari u svoje ruke preuzeo je bekovski dvojac Trejblejzersa, Demjan LilardSi Džej Mekolum. Lilard je doneo 32 poena, dok je Mekolum ubacio 26.

 

(izvor: youtube/NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter