3
Košarka

FOTO: STARSPORT

BOŽIĆ: Ogromnu zahvalnost dugujemo publici

Objavljeno: 07.10.15 u 00:22

Nošeni energijom sa tribina, čvrsto rešeni da ispoštuju dogovor iz svlačionice, crno-beli košarkaši su zabeležili prvu pobedu u novoj sezoni ABA lige. Nakon -11 posle dve četvrtine, Partizan je u drugom delu meča zaigrao bolje i savladao skopski MZT rezultatom 72:69.

Najefikasniji u našem timu bili su kapiten, Vanja Marinković sa 16 poena i Aleksandar Cvetković sa 15.

Trener ekipe Petar Božić, zadovoljan je igrom u drugom poluvremenu. On je istakao da je to nivo agresivnosti koji moramo zadržati tokom cele utakmice.

– Posle dva poraza došao nam je MZT koji je jako nezgodan, kvalitetan, popunjen, sa samopouzdanjem jer su dobili Metalac 25 razlike utakmicu pre. Ogromnu, najveću zahvalnost dugujem ovoj publici koja je došla i bodrila nas, pomogla nam da dođemo do prve pobede. U drugom poluvremenu Cvetkovićeva agresivnost se prenela na igrače, to je nivo koji pokazujemo samo u momentima, a želimo uvek. Sada je poluvreme odigrano muški, velika je sreća zbog ove pobede. Mnogo znači za ovaj mladi tim i za naredni period. Čestitam stvarno svim momcima na odličnom zalaganju, istakao je Petar Božić

Sa svojim trenerom, složio se i Aleksandar Cvetković.

– Lep je osećaj kada se posle dva poraza, od čega je jedan bio na nesrećan način, dobije ovakva utakmica. Bila je ovo junačka borba, prvo poluvreme nismo igrali dobro, primili smo skoro 50 poena. U svlačionici smo rekli da igramo na našem terenu, da ne može tako. MZT je u drugom poluvremenu postigao 20 poena. To je ključ. Veliko hvala navijačima koji su nas bodrili celu utakmicu. Pozitivna injekcija za ovaj mlad tim i naredne mečeve koji nas čekaju.

Trener MZT-a Aleš Pipan, čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi.

– Došli smo ovde sa namerom da dobijemo utakmicu, ali za to nije dosta igrati jedno poluvreme, a da sve prokockaš za par minuta. Veoma smo neodgovorno odigrali drugo poluvreme. Verovatno su igrači mislili da je gotovo. Ne znam ni šta su mislili. Imali smo probleme sa plejevima, imamo poteškoće, ali ništa ne umanjuje pobedu Partizana. Ispustili smo priliku, zaključio je Pipan

Pogledajte fotogaleriju sa meča u Pioniru, saznajte ko je sve bio u loži, a ko u tribinama, a pogledajte i kako je Aleksandar Cvetković košem u poslednjim momentima stavio tačku na ovaj meč.

0
0

3 Komentara

  1. drago mi je Božiću zbog tebe, da te odmah ne smijene, vidim da si dobar čovjek, ali proći će još puno vremena da se opet poraduješ radi pobjede

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter