1
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Partizan u ‘Pioniru’ s MZT-om, Zvezda gostuje Zadru

Objavljeno: 06.10.15 u 10:31

U utorak i sredu po kalendaru regionalne ABA lige na rasporedu su mečevi trećeg kola ovog košarkaškog takmičenja.

Košarkaši Partizana u dosadašnjem toku šampionata opravdali su reči potpresednika Miroslava Berića koji je pred start prvenstva kazao da će „ovo biti najslabiji tim crno-belih u prethodne tri decenije“.

U uvodna dva kola ekipa Partizana pretrpela je dva poraza, a sada ih očekuje jako težak ispit sa ekipom MZT-a koja ume da bude neugodan takmac kako na svom parketu tako i na gostovanjima. Svestan toga je i trener Petar Božić.

– Čeka nas jako težak posao, moramo da izvučemo pouke iz prva dva meča i iz agresivne odbrane tražimo lake poene u napadu. Imamo dosta novih momaka sa drugacijim ulogama, Cvetković i Perović su se kasno priključili i to su neki od razloga naših oscilacija – kazao Petar Božić pred duel koji je zakazan za utorak od 21:00 sat.

Od 17:00 sati istog dana po rasporedu je utakmica između hrvatskog Zadra i Crvene zvezde.  Crveno-beli su oformili snažan kolektiv, imaju ulogu favorita u regionu, a od ponedeljka uveče postalo je jasno da gaje najviše ambicije pošto žele da angažuju i dosadašnjeg krilnog igrača Hjuston Roketsa, Kostasa Papanikolaua.

Zvezda je u prva dva kola upisala trijumfe nad ekipama Budućnosti i Mega Leksa. Ipak, trener Dejan Radonjić poziva na oprez pred duel u Hrvatskoj.

– Odlazak u Zadar je uvek teško gostovanje. Domaćin pred svojim navijačima uvek igra dobro. U odnosu na taj poslednji meč, pojačali su se, doveli su bivšeg igrača Cedevite Ivana Ramljaka. Mi sa druge strane imamo novi problem, tu povredu Dangubića, ali ćemo pokušati da odigramo dobar meč i da se vratimo u Beograd sa bodovima – poručio je Dejan Radonjić

Ekipa Mega Leksa će u sredu gostovati u Podgorici, dok će, takođe u sredu, Metalac na svom parketu dočekati Igokeu.

ABA liga, treće kolo:

Utorak:

17.00 Zadar – Crvena zvezda
19.00 Cedevita – Cibona
19.00 Tajfun – Krka
21.00 Partizan – MZT

Sreda:
17.00 Metalac – Igokea
19.00 Olimpija – Sutjeska
21.00 Budućnost – Mega Leks

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter