0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA OI: Poznati skoro svi učesnici

Objavljeno: 04.10.15 u 14:25

Nakon što je završen Azijski šampionat koji je osvojila Kina koja će tako direktno na Olimpijske igre poznato je 15 od mogućih 18 učesnika kvalifikacija za najveću smotru sportista koja se održava narednog leta u Rio de Žaneiru.

Za sada su plasman u kvalifikacije obezbedili Srbija, Francuska, Grčka, Italija, Češka, Angola, Senegal, Tunis, Kanada, Meksiko, Portoriko, Filipini, Japan, Iran i Novi Zeland.

Preostala tri mesta mogla bi da budu popunjena tako što će FIBA dodeliti specijalne pozivnice federacijama koje eventualno dobiju organizaciju kvalifikacionih turnira, a ukoliko su one već stekle to pravo onda bi Svetska kuća košarke imala diskreciono pravo da „vajld-kard“ dodeli kome želi.

Podsećamo da je i naš Košarkaški savez najavio kandidaturu za organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnir, koji će biti održani u julu naredne godine, a da li će uspeti u nameri znaćemo u Novembru kada će FIBA doneti konačnu odluku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter