1
Košarka

NIŠTA OD OLIMPIJADE: Marina Maljković napušta klupu reprezentacije Srbije

Objavljeno: 01.10.15 u 11:36

Dosadašnja selektorka ženske košarkaške reprezentacije, Marina Maljković, odlučila je da se povuče sa te funkcije.

Kako saznaje Blic, Maljković je već svoju odluku saopštila predsedniku košarkaškog saveza, Draganu Đilasu, a njena želja je da se posveti radu na klupskom nivou i vođenju ekipe Liona.

Marina Maljković je danas razgovarala sa prvim čovekom KSS, a njenim odlaskom postaje jasno da se ona neće nalaziti na klupi reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Uprkos tome, kako prenosi Blic, tokom oktobra obaviće se još jedna runda pregovora na relaciji Maljković – KSS.

Kako se saznaje, ćerka proslavljenog trenera Božidara Maljkovića nije imala nikakvih problema u komunikciji sa čelnicima Saveza, a njoj se ni ne duguje nikakav novac. Navodno, kod nje je došlo do prezasićenja u radu sa nacionalnim timom i želi da napravi pauzu.

Marina Maljković odigrala je ulogu alfa-žene u renesansi srpske ženske košarke. One je sa nacionalnim timom 2013. godine zauzela 4. mesto na EP, da bi godinu dana potom stigla do četvrtfinala SP, a kao kruna svega stiglo je zlato na EP u Mađarskoj i viza za odlazak na OI.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter