0
Košarka

MARČULJONIS OTKRIO POSLE 20 GODINA: Kako su Hrvati svoje prokletsvo želeli da podele sa Litvancima

Objavljeno: 21.09.15 u 23:02

Tokom Eurobasketa čija je završnica održana u Francuskoj brojni bivši košarkaši su se pojavili u Lilu što je ujedno bila prilika i za mnogobrojne novinare da naprave zanimljive priče.

Tako su kolege iz hrvatskog Večernjeg lista imale priliku da razgovaraju sa čuvenim litvanskim asom Šarunasom Marčuljonisom, a između ostalog dotakli su se i čuvenog atinskog finala iz 1995. godine u kojem je tadašnja SR Jugoslavija savladala Litvaniju.

– Istina je da nakon što je prošlo 20 godina, bolje spavam, ali i dalje ne mogu da zabopravim tu utakmicu.

Otkrio je tom prilikom Marčuljonis jednu zanimljivu priču staru dve decenije.

– Prišao mi je Dino Rađa i predložio da i mi odemo sa postolja. Razmišljali smo malo o tome i odustali smo od te ideje. Hrvati su ipak imali jači razlog od nas jer smo mi tada bili nezadovoljni samo suđenjem, objasnio je Marčuljonis.

Nedavno su nas Hrvati uveravali da je za njihov silazak sa pobedničkog postolja „zaslužna“ tadašnja vlast odnosno da je direktiva stigla iz Zagreba. Kako su tada sišli više se nikada nisu vratili na pobedničko postolje, a malo je nedostajalo da na prokletstvo nagovore i Litvance.

Ispostavilo se da su Marčuljonis, Sabonis i drugovi pravilno rezonovali što se isplaćuje njihovim naslednicima koji malo – malo pa osvoje neku medalju na Svetskom ili Evropskom prvenstvu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter