0
Košarka

POČELA NOVA ERA: Partizan predstavio trenera i potvrdio dolazak novog igrača

Objavljeno: 16.09.15 u 14:35

Košarkaški klub Partiza predstavio je novog trenera prvog tima Petra Božića, kao i stručni štab koji će sa sarađivati sa njim.

– Velika mi je ćast što sam ovde, ali i velika odgovornost. Klub se pojačava s obzirom na specifičnu situaciju. Pred nama je jako težak period u kojem je najbitnije, a već smo dosta puta pomenuli, formiranje stručnog štaba i postepeno formiranje ekipe koja će u perspektivi moći da bude u skladu sa očekivanjima – bilo je prvo što je rekao Petar Božić.

Sa njim će u stručnom štabu raditi njegovi nekadašnji saigrači iz crno-belog dresa.

– Pored mene u stručnom štabu biće još i Dušan Kecman, Vule Avdalović i Goran Tadić. Moja želja je i u pregovorima smo da dovedemo jos jednog trenera koji bi pored pozitivne energije uneo i iskustvo. Taj iskusni trener će biti član stručnog taba, njegovo iskusvto će nam značiti, ravnopravno će učestvovati u donošenju svih odluka. Trudiću se da kroz umeće i energiju opravdam poverenje koje mi je dao klub.

Iako je došao kao zamena za smenjenog Duška Vujoševića, sa trofejnim stručnjakom se čuo istog dana kada je dobio poziv predsednika Nikole Pekovića.

Razgovarao sam sa Duletom, zvao sam ga istog dana kad mi je Peković ponudio posao. Imam jako dobar i korektan odnos sa Duletom, jako ga cenim i poštujem, naučio sam od njega mnogo kao igrač i kao trener. Hvala mu na tome. Moram sada da se okrenem napred – rekao je Božić i nastavio:

– Kad sam došao da budem pomoćni trener, priželjkivao sam da jednog dana postanem prvi trener. Situacija jeste teška, ogroman je ovo izazov i odgovornost, ali spreman sam da dam sve od sebe da budemo u skladu sa ambicijama, a ambicije su u skladu su sa mogućnostima. Verujem da ova godina mora da se iskoristi da se Partizan odurne sa finansijskog dna. Svaku priliku koja nam se pruži iskoristićemo da napravimo nešto novo. Duga je sezona, puna uspona i padova – rekao je na svom predstavljanju Petar Božić.

Potpredsednik kluba Miroslav Berić potvrdio je našu jučerašnju objavu da će se Čedomir Vitkovac vratiti u klub.

– U narednom periodu nadamo se novim potpisima. Blizu smo realizacije sa još nekim igračima, stručni štab detaljno analizira sve igrače. Treba imati u vidi tešku situaciju, moramo pod minimalnim uslovima da pronađemo igrače koji mogu da igraju u klubu Partzanovog renomea. Finansijska konsolidacija je na prvom mestu, ali želimo da budemo i konkurentni svima.

Sa novim trenerom Petrom Božićem su se brzo dogovorili.

– Na Upravnom odboru, na predlog sportskog direktora, Petar Božić jednoglasno je izglasan i izabaran za novog trenera Partizana. Imamo ambicije da dugo ostane u klubu, nije se dvoumio i nije pokazao nikakav strah. U njemu smo videli budućeg velikog trenera i potpuno smo sigurni u njega – izjavio je Berić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter