0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Letonci mučili Francuze samo jedno poluvreme, domaćin u polufinalu sa Španijom

Objavljeno: 15.09.15 u 22:48

U drugom četvrtfinalu Evropskog prvenstva, domaćin završnice šampionata savladao je Letoniju sa 84:70 (21:25, 19:13, 16:7, 28:25)

Francuska je pre ovog meča bila apsolutni favorit protiv Letonije i već viđena u polufinalu, ali se Letonci sa time nisu slagali i silovito su startovali pred prepunim stadionom u Lilu.

Gotovo sve su Letonci pogađali u prvoj deonici, dok na drugoj strani ‘prva violina’ Francuza Toni Parker nije mogla ništa, pa je prednost i to čak i do osam poena prednost bila je na strani Letonije.

Domaća publika sa nestrpljenjem je čekala koš Tonija Parkera i kada su sa oduševljenjem ispratili njegove prve poene, uneli su mu dodatnu snagu da u istom ritmu nastavi. Zaređao je sa četiri uzastopna pogotka i serijom svojih poena od 9:0 je doneo ‘trikolorima’ prvo vođstvo na utakmici.

Sa ‘plus dva’ za domaće se otišlo na odmor, a kada je počelo drugo poluvreme ‘petlovi’ su nastavili da melju potpuno stopirane Letonce, koji apsolutno ništa nisu uspevali da pogode. Sa druge strane, razigrali su se Francuzi i vrlo brzo i lako su došli do dvocifrene prednosti.

Ipak, koliko-toliko dobrom odbranom Letonija je uspevala da ostane u meču, makar još neko vreme. Tek u poslednjoj deonici se probudio i Janičenoks, jedan od najboljih šutera ovog tima, ali je zaostatak tada već bio preveliki i Francuzi su rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji na ovom meču bio je Toni Parker sa 18 poena, Boris Dijao je dodao 14, a Rudi Gober 13. Na drugoj strani Janičenoks je ubacio 16, Strelnijeks 14, a Dairis Bertans 12 poena.

U polufinalu će igrati protiv Španije koja je sa 73:71 savladala Grčku, dok ćemo drugi polufinalni par dobiti sutra kada će igrati Srbija-Češka i Italija-Litvanija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter