0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

GUROVIĆ ZA HOTSPORT: Sve me podseća na 2001, a znate šta to znači… (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.15 u 12:47

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, sada perspektivni trener, Milan Gurović, čovek koji je uništio ‘tim snova’ svojevremeno, sa uživanjem prati igre ‘Orlova’ na Eurobasketu i kaže da ga izabranici Aleksandra Đorđevića podsećaju na ono što je njegova generacija svojevremeno uradila 2001. na EP u Turskoj.

intervju Šest mečeva ‘Orlova’, šest pobeda.

– Pre svega, grupu smo odigrali besprekorno, sve ono u Berlinu je izgledalo impresivno. Nije to nikako iznenađenje. Da se ne pravim nešto pametan, ali još pre početka šampionata sam rekao da ćemo bez problema doći do finala i igrati sa Francuskom za zlato. Idemo ka tome – počinje priču za HotSport Milan Gurović i nastavlja:

Teo, Bjelica i Raduljica su nam nosioci igre i svaka im čast na svemu što rade. Pohvale svim momcima.

intervju Početna faza eliminacionih mečeva j uvek najteža, meč osmine finala sa Fincima je odrađen kako treba.

– Držali se dve, tri, četvrtine, trojke su ih održavale u životu. Kada im je stao šut, došao je do izražaja naš kvalitet. Ne mogu da kažem da smo ih rutinski dobili, ali odigrali smo onoliko koliko je bilo dovoljno.

intervju Kakav meč očekujete sa Češkom?

– Donekle sličan kao sa Fincima, ali još teži. Imaju kvalitetnije igrače nego prethodni rival, ali ako mi uđemo sto odsto fokusirani na tu utakmicu, a nema razloga da ne bude tako, ovo je eliminaciona faza, neće tu biti preterano problema za nas. Bitno je još i da se ravnomerno raspodeli minutaža, da igrači stignu i da se odmore, naporno je ovo, igra se dan za danom. Ma, nema šta više da pričam o Česima, nama je put do finala otvoren!

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Očekujete li da i u preostale tri utakmice udarne igre Srbije budu Teo, Bjelica i Raduljica i može li neko ozbiljnije da iskoči u prvi plan?

– Nose nas ta tri igrača koje sam već spominajo. Više sam očekivao od Bogdana i možda proradi do kraja, ali znamo svi da ima problem sa leđima… Tu su još i Kalinić i Erceg koji se dosta popravio, Marković je sjajan u defanzivi i svoju rolu odigrava dobro, Kalinić takođe. Delujemo kompaktno, kao celina. zaista se vidi da momci dišu kao jedan.

intervju Poznato je da je Kalina često svraćao u Železnik po savet od Vas. Imate li sada nešto da mu poručite?

– Stručni štab će mu reći sve što treba, nemam ja posebno šta da dodam. Uostalom, Kalina je postao vrhunski igrač i profesionalac da i sam zna šta mu je činiti.

intervju Što se ostalih četvrtfinalnih duela tiče, koji će biti najneizvesniji?

– Između Španije i Grčke, tu su šanse 50-50, jer su Španci oslabljeni neigranjem šestorice igrača. Italijani prolaze Litvance, mi Čehe, domaćin naravno uz nas ide do finala.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Imate li neku posebnu poruku za naše momke?

 – Ne znam šta bih mogao da im poručim, oni su toliko dobri… Super su momci, nema šta. Sve me ovo podseća na 2001. godinu i na način na koji je osvojeno Evropsko prvenstvo u Turskoj. Bez poraza, uključujući i pripremni period, pobeda nad domaćinom u finalu… Mogu oni još bolje da igraju, naravno da uvek može bolje, ali i igraju tako iz meča u meč. Sve ide ka tome da bude kao te 2001, godine i ja im to zaista želim – zaključio je Gurović.

Te 2001. Jugoslavija je protutnjala Starim kontinentom neporažena. Neka i sada bude tako, kao tada Turska, neka sada padne Francuska u tom unapred isprognoziranom finalu… Uzdamo se u ovakav epilog:

Izvor: YouTube, Grobari net

Šćepanović je tada zakucao domaćina, sada to mogu da urade Kalina, Radulja… Ma, može i Teo ako treba!

Izvor YouTube, zagor1974.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter