0
Evrobasket 2022

RAĐA POTPUNO REALAN: Hrvatska ni Čehinje ne bi dobila!

Objavljeno: 13.09.15 u 21:58

Ko visoko leti, obično doživi bolno prizemljenje. Baš to se desili ‘NBA’ reprezentaciji Hrvatske, koja nije ni došla u priliku da igra u četvrtfinalu sa Srbijom i tom dvojicom igrača koje ona ima…


Jedan od članova generacije koja je sada već davne 1995. osvojila medalju za kockaste, Dino Rađa je ovako prokomentarisao duel sa Češkom:

– Očekivao sam da ćemo se uprkos mučenju nekako provući dalje, iščupati pobedu protiv prosečne Češke barem na talent ili iskustvo. Ni u najgorim snovima nisam očekivao da ćemo izaći na teren kao reprezentacija osnovne škole. Stalno se provlačila priča da je obrana naša prednost, a onda nam Česi u prvom poluvremenu daju 50 poena! I onda, umesto da u drugo poluvreme uđu kao ’nabrijani’ psi, oni uđu još mlitavije i beskrvnije. Ma, sa ovakvom igrom ne bi oni dobili ni žensku reprezentaciju Češke – rekao je Dino Rađa kao stručni konsultant portala ‘Indeks’.

Česi su na utakmici u Lilu pregazili Hrvatsku sa 80:59, a kao krivce za tako nešto naveo je i novinare koji ih dižu u visine kojih nisu dostojni. 

– Uzmimo na primer Marija Hezonju. U redu, mali je talent, ali momak odigra jednu i po utakmicu, pogodi tri trojke i dva puta zakuca i odmah je novi Dražen. Ili Dario Šarić. Odigrao je jednu dobru sezonu u Ciboni, ali budimo realni, domaća liga je domaća liga. Otišao je u Tursku, a ni tamo nije postao nosilac. I onda su naši novinari odmah udarili po Dudi Ivkoviću kako može da guši takav talenat.

Stalno se traži naslednik Dražena Petrovića…

– Dražen se rađa jednom u 200 godina, a nama je svaki igrač koji se izdigne malo iznad proseka novi Dražen. Znam da bi mi svi zajedno voleli da je to tako, ali, nažalost, nije – zaključio je Rađa.

Bogdanović nije želeo da se nešto preterano bavi mečom Češka-Hrvatska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter