0
Košarka

SELEKTOR FINSKE: Jednom u 100 dana bi uspeli da savladamo Srbiju, možda sutra

Objavljeno: 12.09.15 u 17:40

Selektor košarkaške reprezentacije Finske Henrik Ditman izjavio je danas da je ekipa Srbije možda i najbolja na Evropskom prvenstvu i da očekuje uzbudljivu utakmicu u osmini finala.

Košarkaši Finske igraju sutra od 14.30 u Lilu protiv Srbije utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Upitan šta očekuje od prve eliminacione utakmice na turniru protiv Srbije, Ditman je rekao da se njegova ekipa oseća isto onako kako bi se osećala hokejaška reprezentacija Srbije kada bi igrala protiv Finske.

– Srbija ima sjajan tim, sa sjajnim igračima i biće za nas veoma uzbudljivo. To je jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa na turniru. Igrali su zaista dobro u grupnoj fazi, dobro igraju od prošlogodišnjeg SP. U timu je dobra hemija, mnogo je kvalitetnih igrača, dobar trener, o njima se mogu reći samo dobre stvari, rekao je Ditman novinarima u Lilu, a prenosi agencija Beta.

– Ne možemo da imenujemo kojeg igrača moramo da zaustavimo, već moramo da izađemo na teren i odgramo naš stil, kolektivnu igru i jedan dan u 100 može da uspe, dodao je on.

Ditman je rekao da je finska košarka mnogo napredovala u poslednjih 10 godina.

– Svake godine smo sve bolji, to je dug proces, a ove godine nismo mnogo daleko od ostalih. Igramo dobro, igrači daju sve od sebe i ne možemo tražiti mnogo više od toga, rekao je Ditman.

Utakmica osmine finala Eurobasketa između Srbije i Finske je na programu u nedelju od 14.30 sati. Pročitajte i šta kaže naš reprezentativac Marko Simonović o tom duelu.

Saznajte i šta je želja čuvenog komentatora FIBA Lijama Kenija vezano za našu košarku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter