0
Košarka

PRIZNANJE: Dikembe Mutombo u Kući slavnih

Objavljeno: 12.09.15 u 10:31

Jedan od najboljih defanzivnih igrača NBA lige svih vremena, Dikembe Mutombo, primljen je u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu.

Bivša NBA zvezda Atlante Hoks, dobio je veliko priznanje za sve što je uradio za igračke karijere.

Mutombo je četiri puta bivao proglašavan najboljim defanzivcem NBA lige, drugi najboji bloker je u istoriji tog takmičenja, odmah iza Hakima Olejdžuna, sa zbirom od 3.289 „banana“.

Mutombo je u NBA igrao 18 sezona – u periodu od 1991. do 2009, a pet godina zaredom – od 1994. do 1998. bio je vodeći u broju blokada. U karijeri postigao 11.729 poena, zabeležio 12.359 skokova uz navedenih 3.289 blokada.

Mutombo, inače rođen u Kongu, bio je pored košarkaške karijere, aktivan i kao humanitarac koji je gradio bolnice u Africi.

– Ponosan sam što sam tek treći košarkaš iz Afrike koji je igrao u NBA. Došao sam u SAD bez ičega, a sada sam deo istorije NBA – rekao je Mutombo, a pored njega u Kuću slavnih, između ostalih, primljene su i legendarrna Amerikanka Liza Lesli i Australijanka Lindzi Gejz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter