4
Košarka

FOTO: STARSPORT

PROMENE: Ipak tandem bivših Partizanovaca predvodi Francuze ka zlatu

Objavljeno: 04.09.15 u 11:31

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske, Vensan Kole, morao je da napravi prinudnu promenu u svom timu.

U reprezentaciju „Trikolora“ je naknadno pozvan nekadašnji plejmejker Partizana, Leo Vesterman.

Problem za „galske petlove“ nastao je povredom Antoan Dio, a prema prvom planu njegovo mesto je trebalo da popuni organizator igre Efesa, Tomas Ertel.

Kako stoje stvari, Ertel nije uspeo da se pomiri sa odlukom Kolea da u sastav nacionalnog tima uđe kao zamena, pa zbog toga nije želeo naknadno da uskoči na spisak kao zamena za povređenog Dioa.

Košarkaši savez Francuske i selektor još nisu otkrili zvanične razloge zbog kojih se Ertel opet nije pojavio u reprezentaciji, ali su ondašnji mediji uvereni da je košarkaš ljut na trenera koji ga je precrtao iako je imao odličnu sezonu i verovalo se da je siguran putnik na Evrobasket.

Upravo zbog toga Kole se okrenuo nekadašnjem igraču Partizana, Leu Vestermanu koji je takođe bio deo tima, ali nije prošao ni u uži krug na pripremama. Vesterman je prihvatio poziv i jutros krenuo put Monepljea gde će se priključiti reprezentaciji.

Francuze će, tako, na predstojećem EP predvoditi bivši igrači crno-belih, Leo Vesterman i Žofri Lovernj.

0
0

4 Komentara

    • Boli te još uvek šta su vam ova dvojica radila, deo uništenog detinjstva i mladosti do te mere da si četiri godine morao da navijaš za privatni klub iz Železnika.
      Boli te što si se radovao titulama koje vam posle 20 godina doneo FMP.
      Nije tebi lako.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter