31
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘PARTIZAN DA SE UGLEDA NA ZVEZDU’: Velika je sreća što srpska košarka ima Nebojšu Čovića

Objavljeno: 03.09.15 u 15:09

Živa legenda ‘igre ispod obruča’, Ranko Žeravica, govorio je o stanju naše klupske košarke i situaciji koja je zadesila KK Partizan.

Jedno od najslavnijih košarkaških imena u našoj istoriji i čovek koji je bio trener oba beogradska rivala, Ranko Žeravica, svakako ima šta da kaže o stanju u košarci kod nas i njegova se reč uvek sa pažnjom sluša.

– Mislim da će Partizan ipak ‘isplivati’ iz trenutne situacije. Duško Vujošević je, ukoliko ostane trener, dovoljno iskusan i sposoban da te probleme reši. Kako se bude približavala sezona dobijaćemo sliku o nekom novom Partizanu, koji će biti utemeljen na Vujoševićevim novim i svežim idejama. Očekujem da uprkos svim problemima, Partizan uđe u sezonu sa timom koji je kadar da se bori za visok plasman – rekao je Žeravica u intervjuu za nedeljnik ‘NIN’.

On je govorio i o tome da je privatizacija jedino rešenje, jer su finansije glavni problem današnjice u srpskim klubovima.

– Novac je uvek problem, ali bilo je i težih situacija. U vreme kad sam bio u Partizanu nismo raspolagali nikakvim sredstvima, radili smo bez budžeta, morali smo da se dovijamo, nismo mogli da računamo ni na kakav siguran prihod, ali smo imali jasnu sportsku viziju – rekao je Žeravica.

– Sada igrači, a bogami i roditelji, mnogo više razmišljaju o novcu tako da je situacija sada neuporedivo teža. Dalipagiću i Kićanoviću, sem sportskog napretka, nisam mogao da ponudim ništa. Garantovao sam im da će postati vrsni igrači i oni su zaista dosegli svetski nivo. Kićanovića je, recimo, želela i Zvezda, ali mislim da je presudila moja upornost i uverenje da je reč o igraču na kome može da se temelji budućnost celog kluba.

Trofejni stručnjak je pun hvale na račun Nebojše Čovića, koji je ‘preporodio’ Crvenu zvezdu i doveo je prošle sezone do najvećeg uspeha u istoriji kluba.

– U Partizanu bi mogli da se ugledaju na način na koji radi Čović. On je apsolutno najkompetentniji kada je reč o sposobnosti da se dobro organizuje funkcionisanje kluba. U tom segmentu nema konkurenciju i mogu reći da je velika sreća što ga imamo u košarci. Upravo zahvaljujući njegovom radu nisam zabrinut za budućnost Zvezde. Verujem da će Čović postepeno, jer se stvari ne dešavaju preko noći, stvoriti tim za evropska ostvarenja – veruje Ranko Žeravica.

 

0
0

31 Komentara

  1. e moj zeravica … ??? kako svoje ime kaljas godinama … sve sto dobro za YU i Srpsku kosarku napravi … poco si da se brukas i sramotis onog momenta : kad takvo trenersko ime sa rezultima u reprezentaciji … i veliki partizanovac , NISTA NE URADI U KK PARTIZANU U SASTAVU SA KICANOVICAM, DALIPAGICEM … I OSTALIM . ti ode … znas vec kako … dodje kao savetnik profa nikolic i sa do tada malo ili uopste poznatimim kosarkaskim trenerima od core, dude, duleta, obradovica … pa po treci put sa duleto od kk partizana napravise : KOSARKASKU INSTITUCIJU , to ti tesko pade … do danasnjih dana ( ni u onom filmu koji snimise o kk partizanu , tebe nikako da spomenu ) i nikako da to… kk partizanu oprostis jer ni u kkcz nista nisi napravio protiv te KOSARKASKE INSTITUCIJE . ZERAVICA NADJE U COVICU ( koji prve kosarkaske korake kao navijac partizana napravi u toj kosarkaskoj INSTITUCIJI …) SEBI RAVNOG PARTNERA U MRZNJI PREMA KK PARTIZANU IZ SKORO ISTIH RAZLOGA … zna zeravica ko je covic … zna kako je kkcz uspavana pa zamrznuta , zna za sve manipulacije, prevare, lazi, pljacke, DUGOVE i IZVORE DOBIJANJA SRESTAVA-PARA , zna za MUTIRANJE FMP-a u ime kkcz,. zna za promemne adresa … ZERAVICA SVE ZNA …ALI … MU COVIC ODGOVARA … DA SE ZAJEDNO OSVETE KK PARTIZANU ZA SVE PATNJE … KOJE ZAJENO NOSE U POSLRDNJIH 20 GODINA . zeravica iz dana u dan … sa svojim nametnutim prijateljem ( PO MORALNIM VREDNOSTIMA ) pokusava naciji da objasni ono : STO SAM ZNA … DA U DOGLEDNO VREME ZNACI PROPAST SRPSKE KOSARKE (mozda vec posle ovg evropskog prvenstva i pored nikad slabijih sastava protivnika). dragi zeravice, mani se corava posla … ova sadasnja decurlija mozda NE znaju ko si TI sa COVICEM … ALI … svi stariji dobro znaju za tvoje i coviceve poduhvate i poslove u vezi kosarkaske INSTITUCIJE kk partizan . kk partiza nema u regionu na koga da se ugleda … o kavoj i kojoj zvezdi govoris … cast za Srpsku kosarku bi bilo mozda tvoje ime da ga nisi u poslednje 3 godine vezao za najvece … tesko je izgovoriri i pisati to toliko izlizano i potroseno ime … e moj ranko koliko si nisko pao …

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa sto premijer ne dade tom „finansijskom strucnjaku“ Yumko ili Simpo da digne na noge? Lako je biti „finansijski strucnjak“kad drzava brise dugove i gura pare i sponzore u KK FMP refleks ili ILR ako i oni vise uopste zanju kako se zove mutant iz Zeleznika.

    0
    0
    Odgovori
    • Zasto Tadic nije podigao Simpo na noge,ili Ivica vas miljenik,tada vam to nije bilo bitno jer su vas punili evrima i dolarima.

      0
      0
      Odgovori
  3. Да се ВеЛиКи Срби заљубе у издајнка свога рода,то не могу да разумем,у Чову ЛеГеНдУ који је покрао народ и државу.Бившег ВеЛиКоГ комунисту и политичара кога је велика већина мрзела,због својих комунистичких и анти Србских ставова.Чова ЛеГеНдА Слобино и Мирино дете ,а после један од главних Демонкрата.Шта је све радио то само мили бог зна.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa izgleda da je danas po komentarima tvojih kolega Murat veci SRBIN od Lazara i Milosa zajedno.Pricate o obrazu a prodajete vaseg madjionicara za saku TURSKIH dolara.500 godina muke pod Turcima i vi pricate o izdaji.Sta bi tek radili da ste kao mi 10 godina bili u sranju,verovatno bi presli u Islam.Sada mi je malo i zao Dula,mislim da ni on nije verovao da ce posle toliko casova ljubavi biti pusten niz wc solju zbog Turaka,ahahahahahahahaha,sacuvaj me Boze.

      0
      0
      Odgovori
  4. hahahahaha a jbo ti čovke mamu pošteno čovek zaradio pokrao srbe na kosmetu i u krajini i sad se lako kurčiti koa i miskovici i ostala govna

    0
    0
    Odgovori
  5. KK DRUGA LIGA popij lekic za mozak zaboravio si.
    Gospodine Zeravica nisam ocekivao od coveka kao vi da hvali ovog otrovnog patuljka koje je najvece zlo u srpskoj kosarci.25 godina nista nije mogao da osvoji dok mu na vlast nije dosao AV.
    Zahvaljujuci ovom coveku nama za 5 godina nece imati ko da igra u reprezentaciji,jer ce u njegovom vestackom klubu prednost imati razni Tompsoni,Skorcijanitisi dok ce srpska deca poput Dangubica,Rebica,Mitrovica,Tejica sedeti na klupi.
    Sve prolazi nizicija nije gorela do zore,ali u jednom ste u pravu ipak je KK Ivo Lola Ribar najveci uspeh osvajanje ABA lige,dok je Partizanu najveci uspeh osvajanje F4.
    Mi smo igrali na vise F4 nego sto je KK Ivo Lola Ribar osvojio trofeja u svojoj kratkoj istoriji,tako da vam ova opaska „da se ugleda na Zvezdu’ ne pije vodu.

    0
    0
    Odgovori
  6. Хахахаха НЕКА РАНКО КАД ИМ СПОМЕНЕШ ЧОВКЕТА ДОБИЈАЈУ ОСПЕ ХАХААХАХ ЧОВКЕЕЕЕ ЛЕГЕНДООО СТАВИО СИ ТАЧКУ НА ЦРНО БЕЛИ СВЕТ А ИЗ ГОДИНЕ У ГОДИНУ МИЛИОНСКИ БУЏЕТ ХАХАХААХ

    0
    0
    Odgovori
  7. patlidžan da se ugleda na Zvezdu? To je kao da domaća macka pokuša da bude tigar… mislim pripadaju oboje rodu mačaka ali jedno liže međunožje a drugo je strah i trepet sa sve zveri ! E tolika je razlika između nas ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE! P.S. SAMO ZVEZDAŠICE RAĐAJU PRAVE MUŠKARCE ! !

    0
    0
    Odgovori
  8. E moj Ranko….
    Dubio je Čović na glavi 25 godina, ali nije išlo, sve dok vansportske aktivnosti nisu ušle u košarku. Zmeram ti Ranko i to što si čoveka optuženog za najprljavije rabote na štetu srpskog naroda na Kosmetu nazvao „dobrim“ čovekom.

    0
    0
    Odgovori
  9. Ha ha ha ha pukoh od smeha pokida cika Zeravica glodare pa vi poceste sastave da pisete kolko ste prsli.Bravo za gospodina Ranka,mada svi mi vec dobro znamo da nam je gospodin Neboisa Covic nesto najbolje.ZIVEO NAM COVKE.

    0
    0
    Odgovori
  10. ..COVIC..??!!!.. Mali covek, a gle cuda, sa FMP-om i 90% vremena i sa MUTANTOM KKCZFMPDUVA-ga NIJE URADIO NISTA ZNACAJNO I VREDNO POMENA, SVE DOK SE SVETINJI I SRPSKOJ KK IKONI PARTIZANU NISU USKRATILA SVA SREDSTVA ZA JEDNAKO FUNKCIONISANJE I DALJI RAD…DRZAVNI BANKOMAT SIPA LI SIPA U KK KLUB BEZ TRADICIJE, IMENA, GRBA, KOSEVA I TO SE ZOVE „SPOSOBNOST“, A NE PRAVIM IMENOM-KRADJA DRZAVNIH PARA I NOVCA OD POMOCI UGROZENOM SRPSKOM ZIVLJU SA KiM !!! Partizan IZNAD SVIH i SVEGA !!! SMRT FASIZMU-SLOBODA PARTIZANU !!! Ziveo Partizan i majka SRBIJA !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Svasta pricas pa ces morati svasta i da progutas!Zagrebacki klub koji se fuzinisao sa bosanskim a sada im u pomoc stizu turci!Pa sta ste vi?Ja predlazem da prihvatite cinjenicu da ste siptari!Kad pomesas sve ove nacije koje su vas osnovale i koje vas podrzavaju dobijes rezultat SIPTAR!

      0
      0
      Odgovori
      • Samo se vi javite „stubovi „srbstva“ koji sebe nazivaju turskim imenom delije -turski vojnik,konjanik……ukucaj na Googlu delije znacenje pa ces imati sta da procitas i naucis.Mozda ces posle toga i malo da se postidis…..ako imas i mrvu obraza

        0
        0
        Odgovori
        • A imas li ti mrvu obraza da tako pljujes po srpskom narodu. Mislis da su nasi stari pesmom “ Igrale se delije na sred zemlje Srbije“ slavili turske okupatore ? Pa nesreco ,ni rec „Partizan“ ne vuce korene iz srpskog jezika.. tj. strana je rec ! I ti nekog prozivas ,da nesto procita i nauci.. neznalice !

          0
          0
  11. Jadna je država u kojoj je sreća kada ubica, osvedočeni lopov i prevarant ima visok položaj i fotelju… Postavite sposobnog da bez Vučića i spornih privatizacija, kao i pokradenih para organizuje neki klub, pa onda pametujte… Za kriminalne radnje, pronevere, pljačku države i naroda opet sa neke strane treba imati umeće, a nemati ljudskost, savest, obraz, itd… To stoji…

    0
    0
    Odgovori
  12. Opet pogresan naslov. Nije covic nego drzava i vodja na celu te drzave. Mani te me prica kako covic zna da vodi kkub. Zna se dobro da dug nikome nije varec nego da je uppr glupost iza koje se krije pokrivanje duga zvezdi od strane drzave. I to saml kod nas moze. Ako neko misli da gresim neka.mi odgovori. Kada je u kk kako god se zove sve transparentno zasto se nikada nije objavilo kome je to dug i koliko para vraceno. Pametnom dosta. Dugujes 5 milki proglasis bankrot nikome nista nevratis duf drzava oprosti po naredjenju ostalima nula dinara i za 4 godine postanes klub bez dinara dug. U kojoj to zemlji sem kod nas moze. Ustvari nemoze ni kod nas ako nisi zvezda. Jedan od dokaza je Fk Hajduk iz Kule. Milion duga i ode u stecaj a neko 50 i kupuje po 20 igraca. E sada pljujete do mile volje ali sve je istina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter