1
Evroliga

JOŠ MALO: Dijamantidis najavio kraj karijere

Objavljeno: 02.09.15 u 14:27

Legendarni košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis najavio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.

– Odluka je doneta, više ne razmišljam o tome. Želim da igram još jednu sezonu i završim karijeru na najbolji mogući način. Cilj mi je da budem zdrav i pomognem timu da osvoja trofeje. Ako uspemo u tome, to bi bio najbolji završetak karijere za mene – rekao je Dijamantidis.

Dijamantidis je košarkom počeo da se bavi u Iraklisu, a u redove Panatinaikosa prešao je 2004. godine.

– To je život. Doći će novi igrači. Prestaću da igram, ali košarka i Panatinaikos će nastaviti. Ništa se neće promeniti. Osećam se ispunjeno. Još se ne osvrćem, ali imao sam dosta lepih trenutaka tokom karijere, koje iskren da budem nisam očekivao – dodao je 35-godišnji košarkaš.

Dijamantidis je sa Panatinaikosom devet puta bio prvak Grčke, osvojio je devet nacionalnih Kupova i tri Evrolige – 2007, 2009. i 2011. godine.

Sa reprezentajom Grčke osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. i godinu dana kasnije srebro na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Dijamantidis je uglavnom igrao plejmejkera, ali je mogao da pokrije pozicije beka šutera i niskog krila.

Ljubiteljima košarke ostaće upamćen po izuzetnom pregledu igre i asistencijama, odličnom šutu za tri poena i čvrstoj odbrani.

Šest puta je biran za najboljeg defanzivca Evrolige, trenutno je najbolji asistent u istoriji takmičenja, a 2011. je bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter