0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ: Moramo još da radimo na odbrani

Objavljeno: 28.08.15 u 00:28

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije rekao je posle pobede nad Slovenijom u Ljubljani da se u igri našeg tima mora popraviti odbrana do početka Eurobasketa sledeće subote.

– Primili smo mnogo koševa zbog pada koncentracije u našim odbrambenim konceptima i to je ono na čemu moramo da radimo u periodu koji je preostao do početka Evropskog prvenstva. Ne smemo da dozvolimo da iz naših postavljenih odbrana protivnik postigne lake poene. Osim toga, utakmicu smo odigrali čvrsto, sa jasnom željom da iz dobre kolektivne odbrane pravimo rezultat i to je dobro – rekao je Ðorđević.

Ipak, da je više dobrog u igri reprezentacije Srbije potvrđuju i sledeće reči našeg selektora.

– Još par naših važnih igrača kroz minute u igri traže pravi napadački ritam i verujem da će ga do početka šampionata i dostići. Zaustavili smo igru u tranziciji slovenačkog tima i dobro odgovorili i na njihovu postavku sa dve četvorke. Treba da eliminišemo odbrambene greške koje sam spomenuo, da još više podignemo koncentraciju u odbrani. To će nam biti glavni zadatak do odlaska u Berlin – zaključio je selektor Đorđević.

Srbija će u subotu odigrati još jedan meč protiv Slovenije u Banja Luci, što će biti i generalna proba pred Eurobasket koji startuje 5. septembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter