Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik govorio je o trenutnoj situaciji u KK Partizan i izneo je predlog po kojem bi klub opstao, ali koji se, vrlo verovatno, ne bi dopao navijačima crno-belih.

Dodik, koji je i počasni predsednik Košarkaškog kluba Partizan, izjavio je za ‘Informer’ da ovaj klub nikako ne bi smeo da se ugasi, zbog svoje velike istorije i da svi moraju biti ujedinjeni u borbi za njegov opstanak.


– Partizan je ipak institucija i država ne bi smela da dozvoli da se ugasi, kao što se desilo sa Bosnom. Ali, ako ga napuste svi, a ostanu veliki dugovi, onda sve vodi ka tome. Ubeđen sam da ni uprava, ni država, neće to dozvoliti. Ja sam, kao i uvek, spreman da pomognem u granicama svojih mogućnosti, ali smatram da bi prvo trebalo da se napravi plan kako da se situacija poboljša i krene u oporavak – poručio je Milorad Dodik.

On je izneo nekoliko opcija po kojima bi crno-beli ili ušli u novu sezonu sa mladim timom i željom da se izbori opstanak u ABA ligi ili…

– Partizan može i da se spoji sa nekim drugim klubom i sanira dugove, kao što je uradila Crvena zvezda. I to je moguća opcija. Očigledno je da mora nešto da se uradi zajedničkim snagama kako bi klub u budućnosti bio na stabilnim nogama. Ne da budu kao ‘rogovi u vreći’ – rekao je Milorad Dodik.