0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VLADA SRBIJE USVOJILA REŠENJE: Novčane nagrade vaterpolistima, košarkašicama, atletičarima, tekvondistima i veslačima

Objavljeno: 13.08.15 u 18:58

Kao što je prethodnih dana najavljivano iz državnog vrha, najbolji srpski sportisti koji su se ovog leta okitili medaljama, dobiće novčane nagrade.

Vlada Srbije je današnjoj sednici usvojila Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojene sportske rezultate na svetskim i evropskim prvenstvima u vaterpolu, košarci, atletici, tekvandou i veslanju, saopštila je vladina Kancelarija za odnose s medijima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u ponedeljak da će svaki vaterpolista dobiti po 30.000 evra, a svaka košarkašića po 20.000 evra za osvojene zlatne medalje.

– To će biti jedinstven slučaj u savremenoj srpskoj istoriji – rekao je premijer Vučić na jučerašnjoj konferenciji za novinare i dodao da to dovoljno govori o našem budžetu, ozbiljnosti i odgovornosti i o tome da se politika Srbije menja po pitanju pouzdanosti.

– To su ti momci i devojke zasluzili, u malo kojim zemljama se tolike nagrade dobijaju, to su ogromni troškovi za budžet – rekao je Vučić i pozvao sportista da osvajaju još medalja, jer su, kako je rekao, predviđene još više nagrade za to.

Naši sportisti sasvim sigurno ne razmišljaju o nagradama kada odu na takmičenje i predstavljaju Srbiju svim srcem, ali ovo je lep gest prema njima…

Oni maštaju o pobedničkom postolju i pevanju himne, balkonu, o Olimpijskim igrama…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter