0
Košarka

Foto: STARSPORT

KAPITEN VALADARA PLANETE IMA JEDNU ŽELJU: Šta je Gocić poručio košarkašima! (FOTO)

Objavljeno: 09.08.15 u 14:17

Vaterpolo reprezentacija Srbije doletela je u Beograd, sa zlatnim medaljama oko vrata osvojenim na 16. Svetskom prvenstvu odigranom u Kazanju. 

Kapiten Živko Gocić istakao je da je ostvaren veliki rezultat i da se nada da će i košarkaši nastaviti niz zlata ovog leta.

– Osvojili smo sve što se moglo osvojiti. Iako smo ispunili naš cilj pre ovog prvenstva, ambicije nisu bile smanjene. Ovo je sjajan rezultat. Ostalo je da samo košarkaši osvoje medalju i onda ćemo biti apsolutni vladari sveta. Srećan sam i ponosan što sam deo ove ekipe –  naglasio je Gocić.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Srbija je u finalu planetarnog šampionata pobedila Hrvatsku sa 11:4 i našoj zemlji donela peto svetsko zlato.

– Predosećao sam da možemo da uradimo nešto veliko na Svetskom prvenstvu, posebno posle Svetske lige. Kako je šampionat odmicao i kako smo igrali sve bolje, vera je rasla. Polufinale i finale su pokazali šta ova ekipa može – rekao je Andrija Prlainović po dolasku u Beograd.

Prlainović je u Kazanju proglašen za najboljeg igrača šampionata, a iako je put naše reprezentacije do trijumfa bio sjajan, srpski vaterpolista je istakao da je iza našeg tima i dosta teških trenutaka.

– Nije bilo lako podići se posle Barselone i vratiti se na svetskih trenutaka. Bilo je teških trenutaka, ali kada se pogleda unazad, Srbija je u vaterpolu osvojila sve što se osvojiti može – istakao je Prlainović.

Selektor Dejan Savić rekao je da je tajna uspeha srpskih vaterpolista veliko prijateljstvo.

– Zacrtali smo svoje ciljeve ovog leta, a to je bila viza za Olimpijske igre. Na Svetsko prvenstvo smo otišli bez pritiska, ali sa željom da ostvarimo rezultat i osvojimo medalju. Ta medalja je zlatna. To je veliki uspeh. Tek sada smo ovim rezultatom uspeli da se popnemo na vrh sveta, a i svima na krov glave u svetu vaterpola –  rekao je Savić i dodao:

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

– Ovi momci su sjajni ljudi. Ovi momci su dobri ljudi i sjajni sportisti i možete ih kritikovati, ali se oni izvuku iz svake situacije. Imaju neverovatnu atmosferu i gaje prijateljstva, a to je možda i tajna uspeha.

Pokušali smo da obasnimo fenomen maestralnih igara Srbije, proverite da li smo u tome uspeli.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter