0
Košarka

OSTVARIO SVE USLOVE: Bivši Zvezdin Amerikanac igra na Eurobasketu!?

Objavljeno: 08.08.15 u 12:47

Pre dve sezone Blejk Šilb došao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje i tada se u Zvezdinoj prvoj sezoni u Evroligi prikazao košarkaškoj publici na ‘starom kontinentu’ u dobrom svetlu.

To ga je preporučilo košarkaškom savezu Češke sa kojim će Blejk Šilb najverovatnije uspostaviti punu saradnju i dobiti njihovo državljanstvo, s obzirom da mu je supruga Čehinja, sa kojim bi mogao da nastupa na Evropskom prvenstvu u septembru ove godine.

– Tri godine smo u braku, a zajedno smo dvostruko više. Moj sin govori češki i deo svoje karijere sam proveo u Nimburku. Meni bi bila čast da budem deo ove ekipe – rekao je Šilb, a prenosi ‘Sportando’.

Poslednji rok za predaju dokumentacije je 28. avgust, kada će se i definitivno znati da li će Blejk Šilb zaigrati sa bivšim igračem Partizana Janom Veselim u reprezentaciji na Eurobasketu. Češka će biti u grupi D sa Estonijom, Letonijom, Litvanijom, Ukrajinom i Belgijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter