0
Košarka

SP ZA JUNIORKE: Debakl košarkašica protiv Australije

Objavljeno: 18.07.15 u 21:53

Juniorska reprezentacija Srbije, igračice do 19 godina starosti, poražena je na startu Svetskog prvenstva koje se održava u Čehovu (Rusija) od selekcije Australije rezultatom 105:62.

Izabranice selektora Zoran Tira izgubile su u okviru prvog kola grupe „D“ od odlične selekcije Australije. Naš mladi tim je teško pronalazio rešenja da uspešeno prarira iskusnijem i fizički daleko dominantnijem rivalu koji je dokazao zbog čega je jedan od favorita za osvajanje medalje na ovom šampionatu.

Trema i pristisak koji sa sobom nosi svaki premijerni meč na velikom takmičenju uticao je da reprezentativke Srbije naprave suviše grešaka u prvoj četvrtini i šutiraju iz igre skromnih 20-5(25%). Snažna selekcija Australije puno se bolje snašla na startu duela i već u 11. minutu došla do dvocifrenog vođstva – 24:14. Posle četiri minuta u drugom periodu Aleksandra Katanić postigla je trojku i prekinula prazan hod u igri našeg tima – 33:17. Čak 16 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu dovoljno govori o želji i borbenosti srpskih košarkašica, ali brojni promašaji i greške koštale su naš tim velikog zaostatka – 55:31. Rival je imao puno više raspoloženih pojedinki, dok je u našoj selekciji u pravom ritmu u prvom delu igre bila samo Jovana Šubašić (10 poena, sedam skokova).

Selekcija Australije počela je drugo poluvreme serijom 18:4 i povela sa ubedljivih 73:35 (26. minut) čime su praktično sve dileme oko pobednika bile rešene. Problemi našeg tima u organizaciji napada i šutu sa svih pozicija bili su još veći nego u prvih 20 minuta što je presudno uticalo na sve veći zaostatak – 79:40. U poslednjoj deonici reprezentativke Srbije su preko Jovane Nogić uspele da uspostave ravnotežu, ali to im nije previše pomoglo da izbegnu ubedljiv poraz – 105:62.

– Bilo je nerealno da se nadamo pobedi, ali zaista nisam očekivao ni da odigramo ovako slabo. Dopustili smo rivalu, koji je imao pre svega prednost u visini, da se razigra već na samom početku i da dođe do velikog broja lakih poena. Takođe brzo smo ušli u probleme sa ličnim gršekama naših centara. Australijanke su brzo stekle veliku prednost, što se odrazilo na samopouzdanje naše ekipe. Imali smo gotovo podjednak broj napada, ali smo mi puno lošije šutirali, na šta se nadovezalo čak 29 izgubljenih lopti. Moramo sve učiniti da već sutra popravimo utisak protiv selekcije Koreje. Očekuje nas sasvim drugačiji rival, koji nema visoke igračice, ali se uzda u brzinu tipičnu za sve azijske selekcije – istako je Zoran Tir, selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Australija 62:105

SRBIJA: Zec 5, Stevanović 3, Jokić 3, Šubašić 10, Bogićević 5, Arsenić, Katanić 11, Nogić 13, Vučković, Vojinović 2, Ilić 4, Bojović 6.

AUSTRALIJA: Tupea 9, Valas 12, Pirini 4, Šarp 13, Farah – Saton 5, Froling 9, Magbegor 7, Šerf 6, Smit 18, Horvat 3, Denis 8, Majli 11.

[/stextbox]

U okviru drugog kola grupe „D“ Svetskog prvenstva u Čehovu, reprezentacija Srbije se u nedelju od 14:15 časova sastaje sa selekcijom Koreje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter