0
Košarka

DOKUMENTARNI FILM O BASKETAŠIMA: Ovako se postaje šampion (sa) ulice! (VIDEO)

Objavljeno: 17.07.15 u 17:17

Bronzana medalja na prvim Evropskim igrama bila je samo uvod u radno leto koje očekuje tim Srbije kada je u pitanju basket „tri na tri“.

Sledeća stanica Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Marka Ždera je Moskva, jedan od najprestižnijih evropskih čelendžera, koji će biti održan 24. i 25. jula. Ovaj uspešni četverac je 2012. godine osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u uličnom basketu. Priču o njihovim uspesima, predanosti i radu, životu u Srbiji možete pogledati i u kratkom dokumentarnom filmu:

Izvor: YouTube, Telenor Srbija

– Moskva se ne odbija, jer je to do skoro bilo nezvanično prvenstvo sveta u uličnom basketu. Više od 5000 ekipa se prijavi, a mesta ima samo za 16, naš tim se kao najbolje rangirani na svetu plasirao i jedva čekamo da počne – kaže Dušan Domović Bulut, kapiten tima Srbije u „tri na tri“ basketu.

Domović ne priča mnogo o medaljama, višestruki šampioni u uličnom basketu već imaju nove ciljeve.

– Čast i privilegija bilo je, pre svega, što sam nosio zastavu Srbije na prvim Evropskim igrama. Bio je to veliki korak i za naš sport. Drago mi je što smo osvojili medalju, iako i sada ostaje žal za zlatom. Verujemo da smo najbolji u ovom trenutku, na Baku gledamo kao na neprocenjivo iskustvo, i idemo da pokažemo na turnirima koji nas očekuju koliko vredimo i koliko možemo.

Optimizam, upornost, profesionalnost su osobine ekipe koja je street basket digla na profesionalni nivo i uvrstila Srbiju među prvake sveta.  Film „Šampioni (sa) ulice“ prati priču ovih  neverovatnih sportista – od prvih treninga u novosadskom Bronksu, na Limanu, o prijateljstvu, ljubavi, inspiraciji, izazovima i sportskim i ličnim, o svemu onome što ih je načinilo vladarima sveta uličnog basketa.

Ovi momci i dalje žive u svom Bronksu, pikaju tri na tri, druže se sa ekipom i vole svoje devojke…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter