0
Košarka

PLATILI KAUCIJU: Mamići se brane sa slobode

Objavljeno: 15.07.15 u 19:00

Predsednik i trener zagrebačkog Dinama Zdravko i Zoran Mamić, kao i funkcioner Hrvatskog fudbalskog saveza Damir Vrbanović braniće sa slobode pošto su uplatili kauciju i obećali da neće ometati postupak uticajem na svedoke, prenosi agencija Hina. 

Zdravko Mamić je platio sedam miliona kuna kaucije, njegov brat Zoran četiri, dok je izvršni direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši čelnik Dinama Damir Vrbanović platio milion.

Sudija zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec izjavio je da „osumnjičeni i dalje imaju razlog da dobiju zatvorsku kaznu, ali i da se ona može zameniti blažom merom posle uplate kaucije“.

Mamići i Vrbanović uhapšeni su 3. jula na granici između Hrvatske i Slovenije, pošto je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula istragu protiv njih zbog sumnje da su oštetili FK Dinamo za najmanje 117,8 miliona kuna, odnosno Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna zbog neplaćenog poreza

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter