0
Košarka

STIGLE NOVČANICE: Entoni Dejvis potpisao ugovor od 145 miliona

Objavljeno: 01.07.15 u 13:05

Entoni Dejvis i Nju Orleans Pelikansi su, prvog dana kada je po NBA pravilniku bilo dopušteno da klubovi i igrači zvanično pregovaraju oko novih ugovora (1. jul), sklopili petogodišnji ugovor vredan 145 miliona dolara, koji će biti najunosniji u ligi.

ESPN tvrdi navodi da su “Obrva’‘ i Pelikani lako došli do dogovora, međutim on će stupiti na snagu tek 9. jula. Dejvis će ovim ugovorom biti obavezan da do svog 28 rođendana bude u Luizijani. Posle četvrte godine će imati igračku opciju da odustane od ugovora.

U aprilu, u svom prvom nastupu u doigravanju, Dejvis se pridružio Karimu Abdulu Džabaru, Viltu Čemberlejnu i Bobu Mekaduu, u klub igrača koji su u prvom plej-of nastupu prosečno beležili najmanje 30 poena i 10 skokova.

– Mislim da je on jedan od onih igrača koji se pojavljuju svakih 25 ili 30 godina. Ima šansu da bude Tim Dankan. Ima šansu da bude Kevin Garnet. Ima šansu da bude jedan od tih jedinstvenih igrača i mislim da ukoliko imamo osnovu tima u takvom sjajnom košarkašu, onda smatram da imamo nešto posebno ovde – rekao je Alvin Džentri, novi trener Nju Orleansa.

Entoni Dejvis je prošle sezone prosečno beležio 24.4 poena, 10.2 skokova i 2.9 blokada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter