Mlada košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva. Bolja od izabranika Aleksandra Bućana bila je Grčka rezultatom 69:60 (15:20, 18:17, 13:10, 23:13).

Srbija je bolje počela meč protiv domaćina Mundobasketa za mlade košarkaše, čak na poluvremenu imala prednost od četiri poena razlike, ali su, pre svega napadački, loša treća i četvrta četvrtina doprinele da naši momci izgube.


Najbolji u pobedničkom timu Grčke bili su Visileios Toliopulos sa 11 i Jorgos Papajanis i Tajler Dorsi sa po 10 postignutih poena. U našem taboru najbolji je bio Radovan Đoković, koji je bio strelac 14 poena, a podršku je imao samo u vidu Vanje Marinkovića i Vasilija Vučetića koji su ubacili po devet koševa.

Međutim, teško da će puno zbog ovog poraza tugovati, pošto su upravo time zauzeli drugo mesto na tabeli i na taj način izbegli SAD u osmini finala. Umesto toga, u borbi za četvrtfinale Srbija će se sastati sa Australijom, a borbe u nok-aut fazi počinju već od srede.