0
Košarka

FOTO: KSS

HRABRO SRCE: FIBA organizovala revijalnu utakmicu za Natašu Kovačević

Objavljeno: 28.06.15 u 13:19

Dan uoči velikog finala za košarkašice na Evropskom prvenstvu u kome se sastaju Srbija i Francuska, u Budimpešti je odigran revijalni meč bivših košarkaških zvezda u čast Nataše Kovačević. Utakmica u areni „Sima“ odigrana je pred oko 1.000 gledalaca u čast bivše košarkašice kojoj je ovo prvi zvaničan meč posle užasne saobraćajne nesreće u kojoj je pre skoro dve godine ostala bez dela noge.

Publika je višeminutnim ovacijama dočekala srpsku heroinu, koja je posle nesreće ličnim primerom inspirisala mnoge. Mlada košarkašica je tokom najtežeg perioda u životu „zadala domaći zadatak“ kako se izboriti sa nevoljama, dokazavši da je život samo jedan i da on nema cenu, šta god da nam se dogodi.

Utakmicu je organizovala Evropska kuća košarke (FIBA Evropa), a između ostalih učešće su uzeli Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Raša Nesterović, Danira Nakić, Horhe Garbahosa… i mnoge druge bivše košarkaške zvezde.

Uoči početka utakmice Nataši su uručena prigodna priznanja od strane organizatora. U ime Košarkaškog saveza Srbije predsednik Dragan Đilas uručio je Nataši Kovačević dres reprezentacije Srbije sa brojem sedam, broj koji je nosila dok je nastupala za reprezentaciju. Takođe, na poklon je dobila neobičnu knjigu „Igra lepote„. Neobičnu, jer je u pitanju knjiga sa praznim stranicama koje treba da popuni sama Nataša. Na kraju je Natašu prijatno iznenadio njen otac Vukašin, koji je doneo buket cveća.

– Veoma sam uzbuđena, bila mi je velika čast da budem na terenu sa svim legendama. Hvala svima, koji su došli, ljudi sa kojima sam bila na terenu su me učinili ponosnom i nervoznom. Dobila sam divne poklone… A ova knjiga koju držim je prazna i nadam se da ću smeti da je napišem, rekla je Nataša

Nataša Kovačević je prethodno 8. marta u Francuskoj odigrala revijalni meč „Šampionke srca“. Kovačevićeva je bila specijalni gost francuskog košarkaškog saveza koji je pomogao da dobije specijalnu protezu sa kojom može da igra košarku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter