4
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILUTINOV: Nestvarno, senzacija! Ali na prvom mestu je moj Partizan

Objavljeno: 27.06.15 u 12:18

Centar Partizana Nikola Milutinov izabran je kao 26. pik na NBA draftu i to od strane San Antonio Sparsa, što je potpuno oduševilo i njega i njegovu porodicu, ali i dalje čvrsto stoji na zemlji.

Zbog pada sistema u ambasadi SAD Milutinov nije dobio priliku da na licu mesta prisustvuje svom izboru od strane Sparsa, ali se zato pratio draft u domu porodice Milutinov.

– Nestvarno! Do 23. pika svi smo bili opušteni, zaista nije bilo šanse da me tada izaberu. To bi bila senzacija. Ali, onda je krenula tenzija. Pet minuta između proglašenja svakog narednog pika trajalo je kao pet sati. Saznali smo da me je izabrao San Antonio minut pre nego što je Adam Silver pročitao i zvanično. Nastala je euforija u kući. Taj osećaj ne može da se opiše. Ni sada ne znam o čemu sam razmišljao. Samo sam bio presrećan – prepričao je za ‘Žurnal’ utiske sa drafta.

Odmah po završetku ceremonije zvao ga je Greg Popovič i čestitao mu na izboru, navijači su ga već oduševljeno prihvatili, ali Milutinov i dalje stoji čvrsto na zemlji.

– Pričali smo i pre drafta, čuli smo se i nakon što sam izabran, a razgovaraćemo i u narednih nekoliko dana da vidim šta i kako dalje. Znaće se uskoro…. Čekam da me pozovu iz mog Partizana. Tada ćemo pričati i sve se dogovoriti. Još sam igrač Partizana, imam ugovor još dve godine. Pričaću sa trenerom Duškom Vujoševićem – objasnio je Nikola Milutinov.

Sada se okreće reprezentativnim obavezama i pripremama za Eurobasket gde je uvršten na širi spisak igrača, ali se očekuje da će dobiti svoje mesto među 12 učesnika Evropskog prvenstva.

– Meni je sada reprezentacija na prvom mestu. Drago mi je što sam upao na širi spisak, jer će mi to biti prvi put da radim sa seniorskom selekcijom. Najmlađi sam i probaću da se nametnem i pružim maksimum u svakom trenutku – rekao je Milutinov.

Takođe, pojavila se mogućnost da bi visoki centar mogao da obuče crveno-beli dres.

0
0

4 Komentara

  1. Verovatno si realni cigan. Ako je bilo mesta za igrace koji ni tu aba ligu nisu zasluzili da igraju medju startnih 5 bice i za njega mesta u reprezentaciji

    0
    0
    Odgovori
  2. I jeste nestvarno…verovatno su se ljudi zeznuli ali i to je zivot.Ti decko nemas mesta medju 12 u reprezentaciji i mozes samo da treniras s njima,ima dosta kvalitetnijih igraca.Ameri ti nece dozvoliti da igras samo Aba ligu,nego ce traziti da budes clan nekog Evroligasa,da se malo kalis.

    0
    0
    Odgovori
    • Ako si kojim slucajem kosarku pratio pre 6-7 godina (mada sumnjam), da li se secas kakvo je „drvo“ bio Marjanovic sa 20 godina. On do 24 nije imao veze sa kosarkom. Ovakvim napretkom Milutinov ce u 26-27 godina biti Dankan za njega.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter