35
Košarka

ČIJI JE PARTIZAN? Slavni klub, svima znan, beogradski ili? (FOTO)

Objavljeno: 27.06.15 u 17:59

Baš su zaređali… Pre nekoliko dana je u crnogorskoj štampi, tačnije u ‘Danu’ objavljeno da su titulu svetskog šampiona na Mundijalitu osvojili Crnogorci, umesto Srbi. Na društvenim mrežama se pojavio novi hit…

Posle ‘Orlića’ komšije su prisvojile Košarkaški klub Partizan. U ‘Pobjedi’ je tako pisano da Partizan odustaje od Evrokupa, zbog besparice, ali to nije srpski vicešampion, već – crnogorski!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ne možemo a da ne primetimo da Crnogorci baš znaju koga prisvajaju. Najpre omladinske prvake sveta, pa KK Partizan, koji je uprkos finansijskim problemima jedan od najvećih brendova Srbije, Balkana i ovog dela Evrope.

Reč je o prvom evropskom klubu koji je iz svojih redova lansirao kompletnu petorku za prvu rundu NBA drafta.  Čine je Jan Veseli (šesti pik 2011.), Nenad Krstić (24. pik 2002.), Nikola Milutinov (26. pik 2015.), Vlade Divac (26. pik 19989.) i Bogdan Bogdanović (27 pik 2014.).

Kompletnu petorku, dok su ti igrači igrali u Partizanu, trenirao je Duško Vujošević, crnogorski stručnjak. To u trenutku objavljivanja ovog teksta nisu znali, ovo je bilo pre drafta, ali možda ih je zbog Duleta povuklo da za Partizan napišu crnogorski, a možda će ovih dana ‘prisvojiti’ i naše košarkašice, posle finala EP, ili vaterpliste koji igraju završni turnir Svetske lige…

1
0

35 Komentara

  1. Najsrpskiji klub snovao je Slobodan Penezic Krcun covjek koji je ubio Drazu. Najuspjesniji predsjednik najsrpskijeg kluba je Bugarcic zvani „Zvijer“ koji je bio bog i batina na goli otok i zbog koga je mnogo Srba patilo i stradlo. Ime ove ekpice je „Crvena Zvezda“ („Kad je Zvezda neka bude Crvena“), preteca FK Jugoslavije. 90% titula im j namjesteno za vrijeme starog rezima, pokrivla ih je UDBA. Uvjek su im dovodjeni najbolji moguci igraci, jer je tako moralo. Kazu tu su igrali samo Srbi, u Zvezdu nikada nije igrao musliman i hrvat kao a njihova legenda dize spomenik ratnim zlocinima Oluje. Njihov KK se spasava parama koj su namijenjene Srbima sa Kosova, kojima su potrebne mnogo vise nego jednom KK koji ce se uvjek nekako snaci da „prezivi“. Ime navijaca im je tursko „Delije“, sada se nazivaju „Ciganima“ (nacionalna manjina koja potice iz Indije).. I jos mnogo toga.
    Partizan nije osnovan u Zagrebu, osnovali su ga generali JNA u Beogradu, koji su bili uglavnom Srbi i Crnogorci. Jedan od glavnih osnivaca ako ne i glavni je cuveni Peko Dapcevic (on je porijeklom iz Ljubotinja, to je opstina Cetinje, tu je i rodjen), nacelnik Generalstaba JNA, narodni heroj i oslobodilac Beograda. Nikada nije Tudjman bio u Partizanu kao sto vi izmisljate, a i da jeste on je tama bio jedan od generala JNA. Partizan je vojni klub, kao sto imate CSKA (Centrlni Sportski Klub Armejca) u Moskvi i Sofiji tako imamo i mi Partizan (komuisticka vojska koja se bortila u II svjetskom ratu). Kao sto smo mi komunisticki klub, ne ustaski kao sto vi tvrdite tako ste isto i vi drage moje komsije komunisticki klub koji se zove kao i simol komunizma petokraka=crvena zvezda. Niti vm je ime Kokarda ili 4s ili nesto slicno vec petokraka.
    Oduvijek ste bili kompleksasi i uvijek cete biti ali neka izmisljajte sta god ocete za nas, nas uvrede nekih tamo gabelja uopste ne doticu, jer mi znamo svoju pravu istoriju i ponosni smo na nju i uvjek cemo voljeti nas slavni klub.
    Nebi me cudilo da na kraju mislite kako su vas osnovali Kralj Petar ili Draza. Zivite vi u svojim zavjerama i daleko ce te dogurati braco.
    Nekoga je osnovao Krcun (ubio Cicu) a nekoga cuveni, veliki Peko Dapcevic(oslobodio Beograd).Komsije mogli bi te malo da se preselite na vase komentare i nas ostavite na miru. Ne mogu d vjeujem koliki ste kompleksasi da po cio dan visite na nse komentare, da nemate pametnijih stvri u zivotu. Pozdrav komsije i opustite se malo, iskulirajte malo, pratite sta se desava Zvezdi i za kraj da vam najiskrenije pozelim srecu protiv Kazakstanca i nadam se da ce te ih izbaciti.
    Sto se ove vijesti tice, desavaju se greske, mi smo takodje Srbi tako da je sve jedno sto je vase to je i nase, sto je nase i vase je takoje uvjek bilo i bice dovijeka, i oni kriticari one vijesti sto je bila da su omladnci CG sampioni, to je jos jedan nenamjerni propust i samo da znate da su Dan spski orijentisane novine.

    0
    0
    Odgovori
    • Cosic je predlozio ime Zvezda , a Zujovic je dodao „Kad je Zvezda nek bude Crvena “ ..osim njih osnivaci su Petrovic ,Popovic , Ciric ,Gligoric . Nikakav Bugarcic i Penezic i ne znam zasto izmisljate . A i sve ds je taj Penezic osnivac tj. jedan od osnivaca ,kakav god da je bio i sta god je radio sta je to bitno ,Zvezda je osnovana u Bg ,Partizan u Zg i sve drugo su prazne price . Kakve veze ima je li Tempo bio bolji covek od Krcuna osim sto se tesite sa tim i skrecete pricu na nebitne stvari !

      0
      0
      Odgovori
  2. OOOOOO koliko drekavaca na jednom mestu jeli balavurdiju meni se čini da vas jedino kući „VOLE“ i tako vas zovu . … Šta vam rade VESIĆ KOKEZA i plemić sa KOSOVSKIM parama, ima u skorije vreme da se STIDITE ovih sportsko-političkih malo- građana .J— ga mi nemamo IDEU za sponzora i USTAŠA nam nije bio trener i nismo dali KOSOVO za titulu , koliko kk PARTIZAN ima LEGEDI u košarci pa vi 5- vaših nemože te da nabroji te , SIROMAŠNI STE po tom pitanju .E molim nemoj da pominjete MOKU jer ste se njega odrekli pole emisje kod malokg ROMEA (I.Ivanović) veštača tvorevina zvana KIKLOP ili bolje rečeno Karakondžula sa Železnika .I pamtim jednu repku gde je samo OBRADOVIĆ bio iz nama davno prežaljene t.j duboko zaleđene c.z a ostalo sve znate,ustvri možete da prepostavite izuzmimo BODIROGU koi nije igrao za KKP ali je GROBAR i molim PSSSS !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovo se odnosi na komentar debilčine koji se predstavlja kao istina. Ko je u srbiji slavan u košarci ako nije Partizan, da nije možda propali ćokijev fmp. A kolko je poznat i da li je svima znan to najbolje pokazuju karijere košarkaša koji su tu postali to što jesu. Sve što vredi od košarkasa u predhodnih 50 godina je iz crno bele familije.Ciganine glupi ti ne znaš za koga navijaš, ko ste vi u stvari. I od sad s poštovanjem prema instituciji!

    0
    0
    Odgovori
    • A ovo se odnosi na kretencinu koji se potpisao sa prava istina a nezna gde bije i varnici na sve strane.Toliko ga je pogodila ovosezonska tripla kruna da ce prezubi.Tesko da je iz partizana sve sto vredi u zadnjih 50 godina.Jer vi prvih 30 godina,kao da niste ni postojali,tek ste prvu titulu osvojili pre 40 godina i to od igraca koji su ponikli svuda,samo ne kod vas,kao i znatno kasnije.Otimali ste od drugih klubova,pretili i tukli sudije,drzali su vas vlasti,kao svoje mezimce i jos se time hvalite.Kog igraca ste stvorili u svojoj skoli i ko je ponikao kod vas?Zato,tvoj idiotizam pokazuj na drugoom mestu a ne ovde da pises nebuloze/

      0
      0
      Odgovori
  4. Treci po velicini hrvatski klub..u kosarci iza Cibone i Jugoplastike ,u fudbalu iza Dinama i Hajduka. Nismo to mi izmislili vec i sami hrvati tako kazu !

    0
    0
    Odgovori
  5. Niti je slavan a još manje svima znan…samo nije srpski a može biti čiji hoće.Ponajviše imaju prava da ga svojataju Hrvati jer je tamo stvoren.

    0
    0
    Odgovori
    • Svima je krivo…ali mi Grobari i Partizanovci treba da budemo ponosni na naš klub KK Partizan!!!Jer taj klub je jedinstven u Evropi da ostali mogu samo da mu pozavide.Real,CSKA i ostali sa velikim budžetima su davno ukazali poštovanje.Verovatno se pitaju koje bi granice bile KKP kad bi imao toliki buudžet.Normalno da svi žele da se okite kad je neko uspešan i poznat.Evo izgubili smo sve titule, ali ovaj klub jednostavno pokazuje veličinu koja je na žalost komšija – svetska!!!Nole i KKP su najveći sportski ambasadori ove zemlje,Balkana i Evrope!!!Prepirke čije je Partizan klub ostavljam klincima i nezrelim ličnostima da komentarišu.

      0
      0
      Odgovori
  6. čuj ovih mozgova u zagrebu pa neznam ko se pobratimljuje ko snima zajedno filmiće ko koga obilazi na marakanu i u maksimir,itd.pitajte krcuna tko ste i od koga ste nastali od jugoslavije vi srbski klub a turski nadimak imate psttttt

    0
    0
    Odgovori
    • Sine,pronađi članak iz Večernjih Novosti od pre dve nedelje,nedeljno izdanje.i biće ti jasno kako su nastala oba kluba a to je objasnio jedan od oficira JNA,koji je srećom još uvek živ i verodostojan svedok tih dešavanja.Ukratko,na insistiranje JNA,stvoren je vojni lub patizan i to u Zagrebu a ogromna većina članova su bili rehabilitovane ustaše i domobrani a to je trebao biti odgovor na novoformirani klub Crvena Zvezda,oko koga su se skupljali srpska omladina i desničarski nastrojen narod.

      0
      0
      Odgovori
      • …a onda je cz morao da igra na stadionu partizana posto nisu imali svoj teren… selektivna istorija kod vas licemera. Pevate nesto indija pakistan, a sebe zovete ciganima, koji i poticu iz indije… vredjate navijace vose pola ovo pola ono a kunete se u prosineckog… jedino u cemu se slazem sa vama je da niste vise delije, postali ste 100% ganci, prodali (bi) ste se za dinar. pozdrav

        0
        0
        Odgovori
        • Partizan nikad nije ni imao svoj stadion,vec je on bio vojni JNA,i Zvezda je igrala na njemu dok je gradila svoj,jer je imala ubedljivo najvise navijaca a on je tada bio najveceg kapaciteta,dok se Marakana nije izgradila.Koriscenje je placala,isto kao i partizan,koji je igrao pod kirijom.Zasto da se ne kunemo u Prosineckog,kad smo ga afirmisali a majka mu je Srpkinja iz Cacka.Vi se kunete u Fadilja Vokrija,pa nista ali licemerstvo je vase srednje ime.

          0
          0
      • Bravo za „Toliko“,kratko i jebitacno,pravo u metu,da crno-bele devojcice znaju ko su i odakle su..Zvezdu su osnovali antifasisticka srpska omladina i studentarija!!

        0
        0
        Odgovori
  7. osnovan u zagrebu a sad kao svaki uljez pokusava da se prikaze ono sto nikad biti nece srpskl mozda jugoslovenski to da srpski nikad

    0
    0
    Odgovori
    • Nije tačno da je osnovan u Zagrebu već u Domu JNA u Beogradu. Partizan je mnogo srpski ni klub od Zvezde koju danas 90% čine Crnogorci.

      0
      0
      Odgovori
    • Generalstab JNA (ranije znan kao centralni dom JNA) se od oslobodjenja nalazio u Beogradu, nije NIKAD premestan pa ni kad je JNA ratovala 500km na zapad, osnivac „fiskulturnog drustva pri centralnom domu JNA – Partizan“ je generalstab JNA, sacinjen od generala i heroja NOB-a kao Peko Dapcevic, Koco Popovic, Slobodan Vukmanovic, i jos par njih SRBA I CRNOGORACA!!
      E sad ako nije NIKAD menjao prebivaliste u, pazi sad Zagreb, i nijedan hrvat nije bio osnivac (uprkos bajci RSB da je tudjman kao 21-o godisnji KLINjA imao ovlascenja da osniva SD u ime generalstaba) ZNACI DA SAMO MORON MOZE DA TVRDI DA SMO HRVATSKI KLUB IZ ZAGREBA!!!???
      A Penezicev da, posto je to cisto hrvatsko prezime a i dokazao se ubijanjem SAMO SRBA, kao i drugi osnivac tog hrvatskog kluba Bugarcic, znan Srbima kao „ZVER sa Golog otoka“, skoro 2000 Srba tamo kosti ostavi zbog njega…
      Pritom legenda vam ustasa, dokazao se zidanjem spomenika u Kninu za poginule ZNG-e u zlocinackoj operaciji Oluja koji je nazvao „JUNACI OLUJE“ – Robert Decembarski, a i legendarni funkcioner FSS sa kojim je zvezda krala je hrvat, Sajber!!
      Znaci imamo klub osnovan od generalstaba JNA sacinjenog od srpsko-crnogorskih generala i koji je uvek bio u Beogradu, i klub UDBA koji je osnovalo par hrvata i cije najvece legende su hrvati, i ONI NAS ZOVU HRVATIMA!!!???

      0
      0
      Odgovori
      • Prvo :ne nazivamo vas mi tako ,sami hrvati kazu da ste treci po velicini hrvatski klub ,nedavno su vas i BBB podsetili na to. Drugo; imas na YT iz serijala „Fudbal nogomet i jos ponesto“ bivse generale koji pricaju o osnivanju Partizana. Znaci nikakve veze sa Zvezdom nema ni jedno ni drugo ! A ti nadji tim Partizana iz 1945/6 i sve ce ti se samo reci . Usput Penezic nije osnivas CZ ,vec Cosic,Zujovic,Gligoric ,Ciric ,Popovic i Petrovic . Cosic i Zujovic su dali ime CZ.

        0
        0
        Odgovori
      • Moracu da te pitam,na cemu si, jer si mnogo pobrkao loncice i nalupao si se za medalju.Mozes da konkurises onom Andersonu za pisanje bajki.Cinjenica je da vam je FK osnovan u Zagrebu i to od ustaskih fudbalera,koji su igrali za tadasnju NDH,Bobek,Zebec,Cajkovski,Brozovic i jos 5-6 njih,koji su morali preci u vas vojni klub da bi bili rehabilitovani da bi bili konkurencija prethodno osnovanoj Crvenoj Zvezdi,oko koje se okupljala srpska omladina i patriote.Legendarni funkcioner FSJ jeste bio Sajber ali on se borio protiv kradja u kojima je bio najaktivniji partizan,pa je ponistio celo kolo i oduzeo bodove vecini klubova,jer je tako i trebalo a kasnije je vas Mirko Marjanovic,kao uticajni predsednih vlade to ponistio,sto je nesto najsramnije u nasem fudbalu,da se kradja nagradjuje.To cemo,uostalom kasnije videti i na primeru Toleta Karadzica,koji vam je doneo silne titule,dok ste nas po Evropi brukali i sluzili za sprdnju amaterskih klubova,koji su vas izbacivali.

        0
        0
        Odgovori
        • Ti nisi ni na čemu, jednostavno te majka rodila tako faličnog. Ko tebi može objasniti turski konjaniku da imaš poremećaj identiteta. Cela Jugoslavija vas je mrzela jer ste sve otimali na silu. Zvezda je svuda imala svoje ljude, u svim strukturama vlasti Kad bi Partizan dogovorio sa igračem dolazak u klub policijski aparat bi organizovao njegov doček na aerodromu ili odlazak na kućnu adresu i odvođenje u Zvezdu na potpisivanje ugovora (Savićević, Blagojević, Pančev…). Kad je Safet Sušić, u to vreme najbolji igrač u Jugoslaviji, hteo da dodje u Partizan, nije smeo jer mu je zabranio brat Sead koji je igrao u Zvezdi. Inače, da podsetim vas turske konjanike da vam krvna zrnca nisu tako bolesno čista, kako ih predstavljate i odričete se velikih fudbalskih imena kakva su bila Sead Sušić, Husref Musemić i još neki drugi. Šajber je poništio prvenstvo i uzeo titulu Partizanu zbog vas cigana, osim ako ne smatraš da nije normalno da Partizan razbije Željezničar sa dna tabele, 4-0 na JNA, ali jeste normalno da Zvezda dobije istim rezultatom Sarajevo na Koševu, a taj tim je imao plasman za Kup UEFA. Zvezda je igrala Kup šampiona, a sledeće godine Vardar jer je Partizan startovao sa -6 bodova, da bi tek posle toga Ustavni sud presudio da nije bilo dokaza za nameštanje ni jedne od devet utakmica poslednjeg kola. Tako je Partizan propustio dva učešća u Kupu šampiona. Toliko ste pošteni da ste i prvu titulu, 1951. osvojili po naređenju Tita da i „drugi beogradski klub mora imati prvaka“, pa je Partizanu naređeno da izgubi rezultatom 0-2 zbog koeficijenta kojim se tada odlučivalo o prvaku kad dve ekipe imaju isti broj bodova. Tri kola pre kraja Dinamo je imao pet bodova prednosti, pa je dve utakmice izgubio i jednu igrao nerešeno, a Zvezda „dobila“ sve tri i zbog boljeg koeficijenta osvojila titulu. Malo je ovde prostora koliko bi se o vašem lopovluku moglo pisati. I sada ste najveći generator mržnje u srpskom sportu.

          0
          0
    • Penezicev da, posto je to cisto hrvatsko prezime a i dokazao se ubijanjem SAMO SRBA, kao i drugi osnivac tog hrvatskog kluba Bugarcic, znan Srbima kao „ZVER sa Golog otoka“, skoro 2000 Srba tamo kosti ostavi zbog njega…

      0
      0
      Odgovori
    • Penezicev da, posto je to cisto hrvatsko prezime a i dokazao se ubijanjem SAMO SRBA, kao i drugi osnivac tog hrvatskog kluba Bugarcic, znan Srbima kao „ZVER sa Golog otoka“, skoro 2000 Srba tamo kosti ostavi zbog njega…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter