0
AdmiralBet ABA Liga

PRIZNANJE ABA LIGE U NEDELJU: Uvažene primedbe i sugestije FIBA, sedište lige u Zagrebu!

Objavljeno: 25.06.15 u 16:29

Na današnjem sastanku predstavnika klubova ABA lige i nacionalnih Saveza u Beogradu, usaglašene su izmene Statuta nove regionalne lige i u nedelju bismo trebali da dobijemo priznanje nove lige od strane FIBA.

Četiri vodeća kluba u Srbiji zajedno sa Košarkaškim savezom Srbije i njenim predsednikom Draganom Đilasom pokrenuli su inicijativu da se što pre prevaziđu problemi oko novog ruha regionalne lige, po ‘ukusu’ FIBA.

Na drugom sastanku u poslednjih deset dana klubovi iz regiona usaglasili su se oko izgleda ABA lige, načina funkcionisanja i ostalo je da to aminuje FIBA. To bi trebalo da se dogodi već u nedelju, kada bi današnje zadovoljstvo posle sastanka u hotelu ‘Kraun plaza’ u Beogradu dobilo svoju potvrdu.

– U većini slučajeva uvažili smo predloge FIBA. Mislim da se situacija razvija u dobrom smeru i da smo uz podršku Saveza, koje koordinira predsednik KSS Dragan Đilas, na dobrom putu da ABA liga u nedelju bude priznata od strane FIBA – rekao je Dragan Bokan, predsednik KK Budućnost i prvi predsednik nove ABA lige.

Bokan je dodao da veruje da će Crvena zvezda i Cedevita ipak igrati u Evroligi sledeće sezone, što su ovi timovi zasluženo obezbedili kao finalisti ovogodišnje ABA lige. To očekuje i prvi čovek Crvene zvezde i novi potpredsednik regionalne lige Nebojša Čović.

– Usaglasili smo osnivački akt ABA lige, što predstavlja verifikaciju pravnog entiteta lige, koji do sada nismo imali. Time smo prevazišli važan problem, koji nam je nametnut, a to je povlačenje priznanja ABA lige od strane FIBA. Mislim da ABA liga može da bude priznata već u nedelju na Bordu FIBA Evrope, a ne vidim nijedan problem ni na relaciji sa Evroligom. Svi klubovi su jednoglasni oko teksta Statuta, sad nas čeka dalji posao oko organizacije lige i svih poslova neophodnih za narednu sezonu – objasnio je Čović.

Predsednik KSS, Dragan Đilas, kaže da je on uvek govorio da se može do rešenja, čak i kada je delovalo da će biti jako teško.

– Danas smo usaglasili izmenjen tekst Statuta, koji ćemo opet poslati FIBA, uz moj zahtev da to pitanje bude na dnevnom redu Borda FIBA Evrope već u nedelju. Verujem da će biti tako, da će ABA liga da dobije priznanje FIBA, da se liga registruje u Hrvatskoj u skladu sa dogovorom klubova i da izađemo iz svih ovih tehničkih problema. Da klubovi mogu da igraju evropska takmičenja, a reprezentacije prvenstva Evrope. Da nešto ne izbaksuziram, ali zaista smo blizu da se ovo sve završi – poručio je Đilas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter