0
Košarka

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET, ŽENE: Srbija ispustila Litvaniju i treće mesto – u četvrtfinalu na Tursku!

Objavljeno: 22.06.15 u 22:33

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem kolu druge faze Eurobasketa od selekcije Litvanije rezultatom 73:72 (17:32, 20:8, 15:14, 21:18). Time su Srpkinje zauzele četvrto mesto u grupi F i sebi otežale put do završnice šampionata.

Izabranice Marine Maljković imale su veliku prednost posle prve četvrtine u kojoj su postigle impresivnih 32 poena. Međutim, dozvolile su Litvankama da se već u drugoj deonici potpuno vrate u meč.

Treća četvrtina bila je neizvesna i pravi uvod u poslednjih 10 minuta gde je pala odluka o pobedniku. Na minut i po do kraja Litvanke su trojkom Nacickaite otišle na plus četiri, ali ne pogotcima Sonje Petrović Srbija stigla na poen zaostatka, a zatim se i izborila za poslednji napad na 14 sekundi do kraja.

Međutim, Jelena Milovanović je promašila poslednji šut za pobedu, iako je delovalo da je faulirana, pa je usledilo veliko slavlje Litvanki, koje su ovom pobedom opstale na šampionatu. Večerašnjim trijumfom obezbedile su drugu poziciju i rival u četvrtfinalu biće im Belorusija, dok će naše košarkašice ići na megdan prvoplasiranoj ekipi iz grupe E – Turskoj.

Najefikasnija kod srpskog tima bila je upravo Milovanovićeva sa 14 poena, dok su Ana Dabović i Sonja Petrović ubacile po 12 poena. Kod Litvanki je najefikasnija bila Kamile Nacickaite sa 21 poenom.

Četvrtfinalni duelu EP između Srbije i Turske igra se u sredu u Budimpešti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter